De leukste activiteiten in Cappadocië

14 mei 2024

In Centraal-Turkije ligt Cappadocië, een gebied dat bekend staat om de adembenemende rotsformaties. Het gebied is dan ook een bestemming die je gezien moet hebben. Van een ballonvaart bij zonsondergang tot quad rijden langs de rotsen, er zijn genoeg activiteiten te doen voor natuurliefhebbers en avonturiers. In deze blog zetten wij de leukste activiteiten op een rij.

Maak een ballonvaart

Je kent het waarschijnlijk wel van de plaatjes: de luchtballonnen die de lucht vullen boven de rotsformaties. Dat gebeurt met een reden, want het uitzicht vind je namelijk nergens anders. Het is een unieke kans om de dag op een zeer bijzondere manier te starten met een ballonvaart in Cappadocië! Je ziet dan de zon opkomen vanuit een luchtballon en drijft langzaam over de prachtige landschappen.

Bezoek de valleien

Cappadocië zit vol met mooie valleien, waar een paar goede aanraders tussen zitten. Breng een bezoek aan de Paşabağ, Devrent en Zelve Vallei. Deze valleien zijn een erg indrukwekkend verschijnsel met oude woningen van monniken, doorgangen, kamers en de beroemde feeënschoorstenen.

Ontdek de ondergrondse stad Kaymakli

Een bezoek aan Kaymakli is ook zeker de moeite waard. Dit is een van de bijna 100 ondergrondse steden die de Cappadociërs hebben uitgehakt, met acht verdiepingen en een diepte van 80 meter. Er is veel te ontdekken in dit smalle ondergrondse doolhof van gangen en oude huizen.

Ervaar het leven in Çavuşin

Çavuşin is een dorp in Cappadocië, dat bekend staat om haar unieke rotsformaties. Met haar oude grotwoningen en kerken die in de rotsen zijn uitgehouwen, biedt Çavuşin een kijkje op de eeuwenoude architectuur en cultuur van de regio. Bezoekers kunnen genieten van panoramische uitzichten over de vallei en de bezienswaardigheden verkennen, waaronder de beroemde Çavuşin Kalesi, een imposante oude vesting.

Scheur langs de rotsen op een quad

Quad rijden in Cappadocië biedt een opwindende manier om de landschappen te verkennen. Met je quad manoeuvreer je door kronkelende paden, langs oude grotwoningen en rotsen. Het avontuurlijke ritje zorgt voor een onvergetelijke ervaring midden in de sprookjesachtige omgeving van Cappadocië.

Bezoek het kasteel van Uchisar

Het Kasteel van Uchisar is een spectaculaire rotsformatie die uitsteekt boven de omringende vallei. Deze natuurlijke vesting diende ooit als verdedigingsfort voor verschillende oude beschavingen. Vandaag de dag biedt het kasteel indrukwekkende uitzichten over de uitgestrekte landschappen van Cappadocië.


Enthousiast geworden over een reis naar Cappadocië? Kijk hier voor ons aanbod »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Turkije