Blogs over Jordanië

Groene parel in Jordanië: Dana Natuurreservaat

Door Ben van Melick in Jordanië
13-2-2019

Jordanië heeft meer te bieden dan het wereldwonder Petra, de Dode Zee en de imposante Wadi Rum. Maak kennis met het Dana Natuurreservaat, het grootste natuurpark van Jordanië van ruim 300 vierkante kilometer. Deze groene oase is ideaal voor een wandeltocht van enkele uren of zelfs enkele dagen!

Lees verder »

Wereldwonder Petra

Door Ben van Melick in Jordanië
19-9-2018

Petra is ongetwijfeld de meest waardevolle schat en grootste toeristische attractie van Jordanië. Het is een volstrekt unieke stad die is gemaakt door een relatief onbekend volk: de Nabateeërs. Het staat op de lijst van de zeven nieuwe wereldwonderen en is een absolute must om in het echt te zien.

Lees verder »

Visum Jordanië

Door Ben van Melick in Jordanië
29-8-2018

Ga je binnenkort op vakantie naar Jordanië? Dan heb je een visum voor Jordanië nodig. Dit vraag je eenvoudig aan bij aankomst op de luchthaven. Wanneer je via Israël Jordanië binnenkomt, is het visum ook makkelijk te regelen. Het is dus het is niet nodig om het van tevoren in Nederland aan te vragen!

Lees verder »

Is Jordanië veilig voor een rondreis?

Door Ben van Melick in Jordanië
27-8-2018

Ben je van plan op vakantie naar Jordanië te gaan? Dan wil je uiteraard weten wat het reisadvies voor Jordanië is. Ondanks de onrust in de buurlanden Syrië en Irak, is Jordanië wel degelijk een veilig land om naar af te reizen.

Lees verder »

Durf jij de Jordan Trail te lopen?

Door Rob van Helvoort in Jordanië
12-1-2018

Bij Jordanië denkt men vaak aan Petra, de Wadi Rum woestijn en de historische schatten van Jerash. Maar buiten deze highlights weten veel mensen weinig over dit prachtige land. Zo kun je hier bijvoorbeeld ook de meest spectaculaire wandeltochten maken. Een daarvan is de Jordan Trail.

Lees verder »