Welk reisadvies geldt voor Marokko?

1 februari 2023

Het prachtige Marokko zit vol met culturele schatten en natuurlijke schatten. Veel mensen vragen zich af hoe veilig het land is om rond te reizen. Hieronder wordt uitgelegd of je veilig naar Marokko kunt gaan.


Wat is het huidige reisadvies voor Marokko?

Het is altijd handig om het reisadvies te controleren, voordat je op reis gaat. Voor Marokko geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een positief reisadvies. Er wordt alleen afgeraden om niet naar het grensgebied met Mauritanië te reizen.

Wij hebben nauwe contacten met met onze lokale medewerkers in Israël, waardoor wij altijd op de hoogte zijn van de huidige veiligheidssituatie in Marokko.

Reisadvies Marokko
Reisadvies Marokko

Is een rondreis veilig in Marokko?

Het is veilig om naar de toeristische bestemmingen van Marokko te reizen. Alleen wordt er afgeraden niet naar het grensgebied met Mauritanië te gaan, maar met onze rondreizen naar Marokko zul je hier niet komen.

Cultuur in Marokko

Als toerist is het belangrijk om bewust te zijn van de cultuur en gebruiken in het land. De mensen in Marokko zijn heel gastvrij en vriendelijk.

Er wordt verwacht dat reizigers zich bedekt zullen kleden. Dit is minder in de grote steden als Marrakech, Casablanca en Rabat. Daarentegen wordt bij religieuze plaatsen of gebouwen verwacht dat toeristen beleefde kleding dragen, dus zorg ervoor dat het boven- en onderlichaam bedekt is. Bovendien kan het voorkomen dat de vrouwen hun haren moeten bedekken. Verder is het gebruikelijk om de schoenen uit te doen, bij een bezoek aan een religieus gebouw.


Nieuwsgierig geworden naar een rondreis in Marokko? Bekijk hier ons reisaanbod.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Marokko