Kamelenrace in Oman

5 januari 2023

In Oman vinden ieder jaar traditionele kamelenraces plaats. Via de zandduinen van de Sharqiya woestijn kom je aan bij de racetracks. Hier zijn de fanatieke Omani’s flink aam het bieden op de winnende kamelen en kun je mee genieten van dit typisch Omaanse verschijnsel. Dit jaar kun je weer de kamelenrace volgen in Al-Batinah. Hieronder wordt uitgelegd wat deze kamelenraces in Oman inhouden en wanneer deze zijn. 


Wat houdt het festival voor kamelenraces in Oman precies in?

De Kamelenrace is een sport waarbij kamelen en hun eigenaren samenkomen op renbanen door het gehele land. Racekamelen worden gefokt voor het circuit en zijn zeer gewaardeerde bezittingen voor Omani’s. Het enthousiasme van het publiek is bij deze gelegenheden erg groot.

Kamelenrace Oman

Kamelenrace Oman

De Kamelenrace is een populaire sport, waarbij kamelen met snelheden tot soms wel 64 kilometer per uur strijden voor de eerste plek. Er vinden regelmatig races plaats, waarvan de belangrijkste  hieronder zijn weergegeven. Kamelen spelen al duizenden jaren een cruciale rol in het bestaan van de Omani’s en Emirati. Bovendien zijn ze in de woestijn onmisbaar. Behalve dat ze een middel zijn om mee te reizen,  worden kamelen ook gebruikt voor entertainment op festivals en speciale evenementen. De sport lijkt sterk op paardenrennen, maar bij de kamelenrace worden alleen de beste kamelen doorgefokt. De Kamelenrace is een authentieke Arabische sport, vooral beroemd onder de Arabieren op het Arabische schiereiland. Deze races zijn uitgegroeid tot een officiële en professionele sport met racebanen, toeschouwers en wedkantoren.

Wanneer zijn de kamelenraces in Oman?

De datum van de races worden niet lang van tevoren aangekondigd, dus het is het beste om iemand te kennen die een inside-track heeft om te weten wanneer er een race staat gepland. De datums van deze races zijn als volgt:

  • Al- Batinah South | Royal camel corps Racetrack Al Felaij (Qualifier) | 24 & 26 januari 2023
  • Al- Batinah South | Royal camel corps Racetrack Al Felaij (Country level camel beauty competition) | 29 januari & 2 februari 2023
  • Al- Batinah South | Royal camel corps Racetrack Al Felaij (Final race of His Majesty Cup of Camel races) | 13 & 16 maart 2023

Wil je ook graag een kamelenrace van dichtbij bewonderen? Bekijk hier ons aanbod rondreizen in Oman.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman