Is Jordanië veilig voor een rondreis?

21 december 2022

Jordanië biedt voor ieder wat wils van wereldwonder Petra tot drijven op de Dode Zee. Ben je van plan om op vakantie naar Jordanië te gaan? Dan wil je uiteraard weten wat het reisadvies voor Jordanië is. Ondanks de onrust in de buurlanden Syrië en Irak, is Jordanië wel degelijk een veilig land om naar af te reizen.


Wat is het huidige reisadvies voor Jordanië?

Je kunt in Jordanië veilig reizen en zo de oude stad Petra, Wadi Rum en hoofdstad Amman bezoeken. Wel wordt het in Jordanië afgeraden naar de grensgebieden met Syrië en Irak te gaan, wanneer dit niet noodzakelijk is. De rest van Jordanië is dus veilig en ideaal om een rondreis te maken.

Als specialist van de regio Midden-Oosten, houden we de veiligheidssituatie voor al onze bestemmingen uiteraard nauwlettend in de gaten. Vanwege onze intensieve samenwerking met lokale partners, blijven we elke dag op de hoogte van de actuele veiligheidssituatie van Jordanië. Daarnaast houden wij voor Jordanië altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan.

Reisadvies Jordanië
Reisadvies Jordanië

Cultuur in Jordanië

Als toerist dien je altijd rekening te houden met de cultuur van het land waar je heen gaat. In Jordanië is de meerderheid van de bevolking islamitisch en er gelden hier dus andere normen en waarden. Draag dan ook passende kleding wanneer je een bezoek brengt aan een moskee of een andere heilige plaats. De mensen weten dat je een toerist bent en begrijpen ook dat jij andere normen en waarden hebt, maar probeer daar een goede middenweg in te vinden.

Veilig op rondreis

Je kunt dus prima een vakantie naar Jordanië gaan plannen! Het is een van onze favoriete bestemmingen van het Midden-Oosten, vanwege de verscheidenheid aan bezienswaardigheden en activiteiten en de enorm vriendelijke bevolking.


Enthousiast geworden? Laat je dan eens inspireren door onze reizen naar Jordanië »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Jordanië