Welke excursie in Jordanië past bij jou?

18 augustus 2022

Hike met een lokale bedoeïenen gids in de Wadi Rum, verken het mooie Amman in het donker of volg een kookles maken met de lokale vrouwen van Petra. Er zijn zoveel avontuurlijke en actieve excursies in Jordanië te doen; dat wordt nog moeilijk kiezen. Je stelt je individuele rondreis door Jordanië samen met onze reisexperts. Zij kunnen je helpen met het kiezen van de excursies die het best bij je passen. Hierbij alvast wat inspiratie!


Wat kun je doen bij Jebel Burdah?

Burdah Arch is een natuurlijke rotsbrug hoog gelegen op de berg van Jebel Burdah. De wandeling naar Burdah Arch is uitdagend maar de moeite waard voor het panoramische uitzicht over Wadi Rum. Je dag begint met een rit door de woestijn naar de voet van de Jebel Burdah. De wandeling start met een gemakkelijke klim tegen de zijkant van de berg. De route voert je hoog de berg op over rotsplaten en enkele zanderige plateaus. Dan bereik je Burdah Arch, de hoogste rotsbrug in Wadi Rum op 80 meter hoogte. Geniet van een rustpauze op de top en van spectaculaire panoramische uitzichten over de woestijn. De wandeling duurt 2-3 uur en omvat veel klauterwerk, dus deze wandeling is perfect voor actieve en avontuurlijke reizigers. Eenmaal terug afgedaald, kun je genieten van een lunch in de schaduw. In de namiddag ga je verder per 4×4 om enkele van de mooiste plaatsen in Wadi Rum te bezoeken.

Jebel Burdah Arch

Burdah Arch

Verken Amman in het donker

Tijdens deze excursie ga je met de chauffeur op pad en zal er een deel gewandeld worden door het oude gedeelte van het centrum. Hierbij kun je kiezen om afgezet te worden voor een diner, of de chauffeur brengt je mee naar een plaats waar Knaffe gegeten kan worden, een bamboo sapje gedronken kan worden of een beroemde lokale vis gegeten kan worden. De verschillende hoogtepunten en kenmerkende items voor Jordanië zullen dan genuttigd worden.

Wandel naar Jabal Umm ad Dami

De wandeling naar de hoogste berg van Jordanië de Jabal Umm ad Dami, ligt op slechts een paar kilometer afstand van de grens met Saoedi-Arabië. Jabal Umm ad Dami ligt 1832m boven de zeespiegel. Wanneer je de top van de berg bereikt, heb je een uitzicht op zowel Saudi-Arabië als de Rode Zee. N. Inclusief 4 uur jeep tour, lunch en een gids.

Jabal Umm ad Dami

Jabal Umm ad Dami

Kookworkshop Amman

Kook samen met de lokale bevolking typisch Jordaanse gerechten koken en leer hoe je een arabisch feestmaal kunt bereiden. Je eigen zelfgemaakte ontbijt-lunch of diner klaar maken in de oudste buurten van Amman. Kom je eigen teta ontmoeten en laat haar je Jordaniseren.

Sterrenkijken in de Wadi Rum

Het avontuur begint met een 20 minuten durende presentatie die je meeneemt op een reis die licht werpt op het sterrendak. Als de presentatie ten einde loopt, stap je de echte wereld in. De nacht is gevuld met vele wonderen, waarvan de meeste onzichtbaar zijn voor het blote oog. Zie door je eigen ogen door de telescopen wat je alleen van foto’s kent. Na de avond onder de sterren, wat dacht je van een memorabele groepsfoto met de sterren als achtergrond.

Sterrenhemel Wadi Rum

Sterrenhemel Wadi Rum


Welke excursies mogen niet ontbreken tijdens jouw reis in Jordanië? Stel hier je eigen rondreis samen.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Jordanië