Groene parel in Jordanië: Dana Natuurreservaat

13 februari 2019

Jordanië heeft meer te bieden dan het wereldwonder Petra, de Dode Zee en de imposante Wadi Rum. Maak kennis met het Dana Natuurreservaat, het grootste natuurpark van Jordanië van ruim 300 vierkante kilometer. Deze groene oase is ideaal voor een wandeltocht van enkele uren of zelfs enkele dagen!

Dana is het eerste en grootste natuurreservaat van Jordanië en heeft een adembenemend mooie natuur met een enorme diversiteit. Denk hierbij aan machtige bergen, groene valleien, zandduinen en kalkstenen met graniet. Daarnaast vind je hier ook vele verschillende dieren, planten- en vogelsoorten uit voornamelijk Europa, Afrika en Azië. Van oudsher wisten ook de bedoeïenen deze plek te waarderen, mede vanwege de goede graas mogelijkheden voor de geiten.

Ben jij een echte natuurliefhebber? Sla dan het nationale park Dana zeker niet over. Het is groot genoeg om dagen in rond te wandelen en omdat het natuurreservaat door de meeste toeristen wordt overgeslagen, zijn er nog hele delen waar je geen mens tegenkomt. Dat maakt deze groene parel tot een oase van rust. Het is dan ook een prima tussenstop in Jordanië wanneer je via de King’s Highway vanuit Amman richting Petra reist. Bovendien is het vanaf Dana nog maar amper een uur rijden richting Petra.

Overnachten in Dana is erg eenvoudig. Dat kan zowel in het nationale park zelf, als in het Dana Village. In dit kleine dorpje zijn verschillende hotels te vinden die een prachtig uitzicht bieden over het reservaat.

De lente is de beste periode om het Dana Natuurreservaat te bezoeken. Het staat dan vol in bloei met alle prachtige planten en bloemen. Vanwege de temperatuur zoeken veel diersoorten in het park het water op en zijn ze makkelijker te spotten. Een ideale tussenstop in Jordanië voor de echte natuurliefhebber!


Wil je meer weten over het nationale park Dana? Of heb je interesse in een reis naar Jordanië? Bekijk dan eens onze reizen naar dit land of neem vrijblijvend contact met ons op.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Jordanië