Durf jij de Jordan Trail te lopen?

14 november 2022

Bij Jordanië denkt men vaak aan Petra, de Wadi Rum woestijn en de historische schatten van Jerash. Buiten deze highlights om weten veel mensen weinig over dit prachtige land. Zo kun je hier bijvoorbeeld de meest spectaculaire wandeltochten maken. Een daarvan is de Jordan Trail. Deze tocht is door National Geographic benoemd tot een van de beste toeristische bestemmingen voor 2018. 


Wat is de Jordan Trail?

De Jordan Trail wordt gerund door de Jordan Trail Association en is een wandelroute die oude handelsroutes van vroeger met elkaar verbindt. Het pad is verdeeld in acht afzonderlijke secties en neemt je mee door de Jordaanse bossen, ruige wadi’s (groene valleien), archeologische monumenten, woestijn en langs de oever van de Rode Zee. Het pad passeert 52 dorpen en steekt de gehele Jordaan over vanaf het noorden in Umm Qais naar het zuiden in Aqaba. Men gelooft dat Jesus, Moses en Mohammed allemaal dit pad hebben bewandeld. Dit is bijzonder, want het is een flinke tocht van 650 kilometer lang!

Tijdens deze lange tocht door Jordanië proef je de gevarieerde keukens van Jordanië, ontmoet je de lokale bevolking en overnacht je bij gastgezinnen. Je maakt kennis met verschillende beschavingen die elk hun sporen hebben achtergelaten op het land. Het pad loopt door belangrijke historische locaties in de regio, zoals Umm Qais, Jerash en Petra, en herbergt verborgen ruïnes die het land rijk is.

Volledige route Jordan Trail

Volledige route Jordan Trail

Wanneer kun je de Jordan Trail het best lopen?

In de warmste periode van het jaar, tussen april en oktober, kunnen avonturiers deze spannende tocht ondernemen. De Jordan Trail kun je het best gaan lopen in de lente en de herfst. In deze periodes zijn de temperaturen niet te hoog, waardoor het fijner is om deze route te bewandelen. 

Wat kun je onderweg verwachten?

Een greep uit het immens lange traject een beschrijving van de tocht in het Wadi Mujib Reserve. Vanuit grote kliffen betreed je het Wadi Mujib reserve en het voelt alsof je een sprong maakt in het diepe. De grote kliffen zijn gevormd door de wind en toont zijn natuurlijke schoonheid. De drang om naar boven te kijken is immens groot en wanneer je dit doet zie je de architectuur van de natuur.

Na 1,5 kilometer door de rivier van het Wadi Mujib Reserve gelopen te hebben, kom je aan bij een gleufkloof waarbij je het gekletter van een waterval hoort. Het geluid wordt steeds sterker en de tocht ernaar toe ook steeds zwaarder. Met touwen en laders word je naar het volgende onderdeel van de tocht geholpen. Het reservaat grenst aan de Dode Zee en bevindt zich z’n 400 meter onder de zeespiegel. Dit is het laagste plekje aan land. 

De volledige hike kun je doen in 40 dagen en vraagt om een goede voorbereiding en uitstekende conditie. Mocht je de volledige Jordan Trail iets te veel vinden, dan kun je ook een van de 8 delen van het wandelpad ontdekken. Zo loop je tijdens onze avontuurlijke reis naar Jordanië het deel van Dana naar Petra. Durf jij het aan en ga je mee op de tocht van je leven? 

Uitzicht tijdens de Jordan Trail

Uitzicht tijdens de Jordan Trail

Jordan Trail hike

Jordan Trail hike


Wil je zelf een reis samen laten stellen met de Jordan Trail erin? Laat het ons hier weten!

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Jordanië