Strand tip Dubai

16 juni 2016

Onze Dubai-Blogger Jan geeft zo nu en dan leuke updates van het leven als expat in Dubai. Deze week geeft hij ons de gouden tip: zijn favoriete strand!

De vraag of je vandaag wel of het niet naar het strand kunt gaan, hoef je in het Midden-Oosten nooit te stellen. Gemiddeld acht maanden per jaar is het klimaat hier uitstekend voor een bezoekje aan het strand.

Alle stranden in Dubai zijn man-made. Wat betekent dat alles kunstmatig is aangelegd. Alles wat je ziet is fake. Dus als je hoge verwachtingen hebt over tropische stranden moet ik je teleurstellen.

Desalniettemin is het strand in Dubai is heerlijk en is er  keuze genoeg. Zoals ik jullie al eerder in één van mijn vorige blogs vertelde, zijn er genoeg beachclubs. Maar er zijn ook opties voor openbare stranden. Mijn favoriete strand in Dubai is Kite Beach, een strand gelegen bij Jumeirah. Het is voor de meeste toeristen uit de richting, maar als je er eenmaal bent is het meer dan de moeite waard.

Kite Beach in Dubai

Het is niet alleen een mooi strand, maar biedt ook alles wat we je van een goed strand verwacht. Er is genoeg parkeergelegenheid, er zijn douches en kleedkamers. Daarnaast zijn er ook restaurantjes en fastfood tentjes om de honger te stillen. Voor de sportievelingen is dit strand helemaal perfect er zijn mogelijkheden om te  volleyballen, voetballen en suppen bijvoorbeeld. Je zou bijna zeggen dat je op het Scheveningse strand staat, met de nadruk op bijna.

Het is een openbaar strand dus de toegang en de nabij gelegen parkeergelegenheden zijn gratis, voor ons Hollanders een verademing in Dubai ;). Wanneer je naar dit strand gaat moet er rekening mee houden dat je niet alleen bent. Half-expat-Dubai gaat hier in het weekend ( vrijdag en zaterdag ) naar toe. Als je als toerist gaat, is het leuker om hier doordeweeks heen te gaan.

Kite Beach heet niet voor niets Kite Beach. Het strand is opgedeeld in vier delen gemaakt waarvan een deel is afgezet voor kitesurfers. Dit is alleen te betreden op eigen risico. Surfers hebben altijd voorrang in dit gebied! Met veel wind is er dus genoeg te zien hier! Alvast veel plezier op Kite Beach bij je aankomende Dubai bezoek.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Dubai