Jan Seelen, Dutchie in Dubai

19 januari 2016

Middenoostenreizen.com heeft een nieuwe blogger: Jan, gaat ons vanaf nu af en toe een inkijkje geven in zijn leven in Dubai. Jan geeft ons om de zoveel tijd een update over nieuwe restaurants, nieuwe clubs en alles wat er gebeurd op het gebied van de hospitality branche in Dubai. Ga jij naar Dubai en heb je inspiratie nodig? Check hier de laatste updates!

Onze gastblogger Jan Seelen in Dubai

Mijn naam is Jan Seelen, 27 jaar en afgestudeerd hotelier. Ik ben nu  ongeveer een jaar werkend en woonachtig in Dubai. Met deze blog ga ik  jullie eens in de zoveel tijd wat “highlights, updates en tips  geven over wat er in Dubai gebeurd. Ik ga schrijven over mijn weekenden in Dubai, die over het algemeen nooit saai zijn.  De eerste blog over de eerste vrijdag-brunch van het jaar.

De eerste brunch van het jaar!

Dubai staat bekend om vele dingen, maar iets wat echt bij de cultuur hoort in Dubai is de vrijdag brunch. De start van het weekend in Dubai is  op Donderdag  avond en je bent vrijdag en zaterdag vrij en niet zoals in de westerse wereld op zaterdag en zondag. De vrijdagbrunch in Dubai is zoals de rest van de stad over de top! Bijna in elk hotel wordt het gedaan en er is altijd baas boven baas. Reken er wel op dat  de prijzen ook baas boven baas zijn. Maandelijks openen er nieuwe hotels in Dubai, wat betekend dat er altijd een nieuwe vrijdag-brunch te ontdekken is.

Mijn eerste vrijdagbrunch van 2016 was dit jaar in het Sofitel Jumeirah Beach Resort, niet mega over the top maar wel een met een mooie locatie, redelijk geprijsd en een Franse draai. Het Hotel is gelegen aan “ the Walk” een  boulevard grenzend  aan Jumeirah Beach. In dit gebied, vind je veel Hotels en restaurants waar zowel overdag als ‘s avonds veel te doen is voor zowel jong als oud.  Ter info voor  de mensen die het niet weten; brunch betekend hier  eigenlijk zoveel eten en drinken als je wil voor een vaste prijs. Sofitel JBR is een  van deze hotels aan the Walk. Het restaurant genaamd AOC bevind zich op de derde verdieping, precies hoog genoeg om uitzicht te hebben over het strand met in de verte zelfs uitzicht   over het beroemde Palm Island. Het eten hier is echt van 5 sterren niveau,  de opties zijn eindeloos, van Froi gras tot kreeft en van huisgebakken brood tot mini hamburgers en sushi. Te veel om  te kiezen! Tussen het eten door kun je verdeelt over kleine barretjes genieten van verschillende Cocktails. De service in het AOC restaurant is goed ,vriendelijk en snel! Wat wil je nog meer op de eerste dag van het jaar.

Na deze heerlijk brunch zijn we gaan uitbuiken op het strand dat ligt letterlijk voor de deur.  Dus als je het hotel verlaat spring  je zo de zee in.  2016 ben ik op de Dubai-way begonnen, een goede start van het jaar. Toch weer eens wat anders dan een nieuwjaarsduik met UNOX muts en erwtensoep!

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Dubai