Is Iran veilig als reisbestemming?

2 april 2019

Is het veilig om naar Iran te reizen? Het is een van de meest gestelde vragen van mensen die naar Iran op vakantie willen gaan. Als Iran-specialist houden we de actuele veiligheidssituatie en het reisadvies van Iran dagelijks goed in de gaten.

Laatste update reisadvies: 12 februari 2021

Ondanks dat Iran vaak negatief in het nieuws komt, is Iran wel degelijk een veilig land voor een rondreis. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft Iran een positief reisadvies en daarom kun je hier prima naartoe. Wel is er politieke en militaire spanning tussen Iran en landen in de regio en de Verenigde Staten. Daarom wordt het afgeraden om richting de kuststrook met de Perzische Golf te reizen.

Door onze nauwe en intensieve samenwerking met lokale partners blijven wij bovendien dagelijks up to date over de veiligheidssituatie van Iran. Voor een reis naar Iran geldt nog altijd hetzelfde advies als bijvoorbeeld voor een vakantie naar Argentinië of Bali: er zijn lichte veiligheidsrisico’s.

Het binnenland van Iran en steden als Shiraz, Yazd en Isfahan zijn prima te bezoeken. Ook de hoofdstad Teheran is veilig om naartoe te reizen. Als toerist moet je in Iran wel opletten in het verkeer. Dit kan erg chaotisch zijn en soms lijkt het net of er geen verkeersregels zijn. Ook al zijn er zebrapaden, hier wordt vaak niet naar gekeken door bestuurders en je dient daarom ook goed op te letten bij het oversteken van wegen.

Reisadvies Iran

Reisadvies Iran

Er zijn ook enkele gebieden in Iran waar je als toerist niet heen moet gaan tijdens een rondreis. Zo wordt het afgeraden om de kuststrook met de Perzische Golf, het grensgebied met Irak in het uiterste westen en het grensgebied met Afghanistan in het oosten te bezoeken. Ook kun je het uiterste zuidoosten van Iran bij de grens met Pakistan beter vermijden.

Kortom, Iran is een veilig land om naartoe te reizen en er is dus een positief reisadvies, zolang je de grensgebieden vermijdt. Je kunt dus prima een vakantie boeken naar het oude Perzië, de bevolking is zeer vriendelijk en het land zelf is prachtig! Tip: blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse en vraag ons of je hotel ter plekke om informatie.


Bekijk hier ons aanbod aan rondreizen naar Iran »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Iran