Hoogtepunten van Saoedi-Arabië

3 april 2023

Maak kennis met het veelzijdige Saoedi-Arabië! Dit grote land in het Midden-Oosten is door zijn verschillende hoogtepunten zeker een bezoek waard. Het land in een lange tijd gesloten geweest voor toeristen. Het heeft hierdoor nog steeds een gesloten imago. Toch zijn reizigers tegenwoordig meer dan welkom. Hieronder een vijftal tips voor als je op vakantie gaat naar Saoedi- Arabië.


Riyad 

Met 6 miljoen inwoners is dit de grootste stad van het land. Door de grote hoeveelheid olie is Riyad ook een van de rijkere steden ter wereld. Bij een reis door Saoedi-Arabië zal dit hoogst waarschijnlijk je begin punt zijn. De internationale luchthaven in de stad heet een goede verbinden met de rest van de wereld. De stad is rijk aan cultuur en geschiedenis! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het oude fort gemaakt uit klei, genaamd Qaṣr al-Masmak. 

Mekka en Medina

In Saoedi-Arabië vind je de twee belangrijke heiligdommen van de islamitische religie. De grote moskee in Mekka en de Moskee van de Profeet van Medina.

In Mekka vind je de Grote Moskee genaamd Masjid al-Haram te vinden. Deze moskee omringt de meest heilige plaatst van het islamitische geloof genaamd Kaaba. Jaarlijks is hier de grootste bedevaartstocht ter wereld te vinden waar miljoenen mensen op af komen. In de stad Medina is de Moskee Masjid an-Nabawi te vinden. Dit is de plaats waar het graf van Mohammed zich bevindt en daardoor een bijzondere plaatst binnen het Islamitische geloof.

Helaas zijn deze plekken momenteel als niet-moslim nog niet te bezoeken.

Medain Saleh

In deze plaatst vind je verschillende reünies uit de tijd van Nazareeërs. Dit was een beschaving ten zuiden van Petra in Jordanië.  Een bijzondere plek die tot de werelderfgoedlijst van Unesco behoord. Meer dan 100 grafomber met versierde gevels zijn hier te vinden midden in de woestijn!

Medain Saleh

Medain Saleh

Jeddah

Jeddah is in de geschiedenis de toegangspoort voor Afrikaanse moslims geweest die op bedevaartstocht naar Mekka waren. Tegenwoordig is dit voor Saoedi-Arabië de meest moderne en commerciële stad. Omdat de stad zich aan de Rode zee bevindt zijn hier verschillende standen en boulevards zoals Corniche te vinden.

Asïr gebergte

In het zuidwesten van Saoedi-Arabië vind je het Asir-gebergte. Als je aan een land als Saoedi-Arabië denkt, denkt je al snel aan eindeloze woestijngebieden. Deze plek laat juist het tegendeel zien met verschillende soorten begroeiing en dieren. Op de hoogste plekken is er zelfs kans op sneeuw.


Ben jij opzoek naar een rondreis door Saoedi-Arabië? Vraag hier vrijblijvend een voorstel aan.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Saoedi-Arabië