De hoogtepunten van Amman

27 april 2021

Amman is vaak het startpunt van een rondreis door Jordanië. Hoewel een bezoek aan Jordanië vaak draait om het wereldwonder Petra en de Wadi Rum woestijn, zijn er genoeg hoogtepunten in Amman die je niet mag missen. Hieronder lees je alles over de beste bezienswaardigheden van Amman.

Westers en traditioneel

In ongeveer 5 uur vlieg je al naar Amman. Amman is de hoofdstad van Jordanië en met haar 4 miljoen inwoners ook de grootste stad van het land. Doordat het toerisme in Amman snel is gegroeid en hier vele hippe hotels en restaurants te vinden zijn, voelt de stad soms heel westers aan. Toch heeft Amman ook traditionele souks en zijstraatjes met winkeltjes waar je de Arabische sfeer kunt proeven. Een verblijf in Amman staat dan ook garant voor een goede afwisseling van historische bezienswaardigheden en ontspanning in een van de bars en restaurants.

Amman Uitzicht Vanaf Citadel Hill

De citadel van Amman

De citadel van Amman is gevestigd op de Jebel Al Qala’a. Dit is de hoogste berg in Amman en vanaf hier kijk je uit over de hele stad. De geschiedenis van de citadel gaat tot duizenden jaren terug in de tijd van de Romeinen en de Byzantijnen. Bij de citadel van Amman zijn indrukwekkende ruïnes te vinden, waaronder de grote pilaren van de tempel van Hercules, de Byzantijnse basiliek en restanten van het Ummayad paleis.

Amman Citadel Hill ruïnes

Romeins amfitheater

Vanaf het uitzichtpunt kijk je al uit op het Romeinse amfitheater, die aan de voet van de citadel ligt. In de tweede eeuw na Christus is dit amfitheater gebouwd en biedt plek aan wel 6.000 mensen. Vandaag de dag wordt het gigantische theater nog steeds gebruikt voor voorstellingen, concerten en andere evenementen.

Amman Amfitheater

King Abdullah I Moskee

De King Abdullah I Moskee herken je al vanaf een afstand door de opvallende blauwe koepel. Eind jaren tachtig is de moskee gebouwd in opdracht van koning Hussein, ter ere van zijn overleden grootvader koning Abdullah I. Als niet-moslim bezoeker mag je de moskee ook van binnen bewonderen, dus een bezoek is zeker de moeite waard. Als vrouw moet je wel gepast gekleed, dus bij de ingang krijg je een lange zwarte jurk aan, ook wel een abaya genoemd.

Amman Blauwe Moskee

Rainbow Street

Rainbow Street is ongetwijfeld de populairste straat van Amman. Niet alleen toeristen, maar ook de locals komen hier graag. In Rainbow Street heb je talloze keus aan restaurants, dakterrassen en barretjes. Ook zijn er diverse hippe kunstgaleries en winkels waar je een kijkje kunt nemen. Daarnaast vindt op vrijdag in de zomermaanden de Souk Jara plaats, wat tot één van de leukste markten van Amman behoort. De donderdag is tot slot de meest levendige avond om uit eten te gaan en kennis te maken met de lokale bevolking.

Downtown Amman

De drukte van Amman beleef je in Downtown Amman. Dit is het meest levendige deel van Amman. Net als in Rainbow Street is hier ook volop keuze uit goede restaurants, gezellige cafés en verschillende soorten winkels. Hoewel er verder geen bijzondere bezienswaardigheden zijn, is het zeker de moeite waard om hier even rond te dwalen.


Om al deze hoogtepunten te kunnen zien moet je minimaal 1 nacht in Amman verblijven. Vanaf diverse luchthavens vlieg je rechtstreeks naar de hoofdstad en kun je goed doorreizen naar andere hoogtepunten van Jordanië. Check bijvoorbeeld de Compleet Jordanië rondreis. Je verblijft eerst 2 nachten in Amman en reist vervolgens door naar de Dode Zee, Petra en de Wadi Rum.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Jordanië