Het Qasr Al Watan in Abu Dhabi

14 juni 2019

Het Qasr Al Watan paleis is de nieuwste trekpleister van Abu Dhabi en is werkelijk een parel om te bezoeken. Het culturele monument bevindt zich op een speciaal hiervoor opgespoten eiland en is gevestigd op het terrein van het presidentiële paleis. De president, vicepresident en de kroonprins van Abu Dhabi, hebben een eigen kantoor en woning in het paleis.

Eindelijk geopend voor publiek

Het paleis was lange tijd gesloten voor publiek, maar daar kwam in maart 2019 verandering in met de opening van Qasr Al Watan, ook wel bekend als “Palace of the Nation”. Dit om het publiek kennis te laten maken met de nalatenschap van de huidige Sheikh en zijn ambities. Met een ticket voor Qasr Al Watan kunt u een gedeelte van het presidentiële paleis bezoeken samen met de schitterende tuinen die rondom het paleis liggen.

Het paleis is gebouwd in islamitische architectuur. Als u om u heen kijkt ziet u vooral veel goud, kristal en marmer. De bouw van het paleis duurde 150 miljoen manuren en er zijn wel 5000 unieke designs gebruikt om alle oppervlaktes te bedekken. Elke deur die in het paleis zit, heeft meer dan 300 werkuren gekost om het in elkaar te zetten. De deuren zijn gemaakt van marmer en 23-karaats goud. De grote ster, in de grootste koepel, is 37 meter groot en de “Great Hall” is 100 bij 100 meter; of te wel, het Qasr Al Watan kunt u niet overslaan als u Abu Dhabi bezoekt!

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u het paleis zelf bewonderen? Dat kan! Een ticket geeft toegang tot het publieke gedeelte van het paleis, de paleis tuinen, het bezoekerscentrum en alle overige publieke ruimtes in het paleis. Ook is het mogelijk om een groeps- of privé tour te boeken.

The Great Hall

Zonder twijfel is de grootste trekpleister van Qasr Al Watan de “Great Hall”, het centrale hart van het gebouw. Met zijn gigantische afmeting is dit een indrukwekkende ruimte. Niet alleen de afmetingen zijn bijzonder, ook de inrichting doet je versteld staan. Overal waar je kijkt, kijk je je ogen uit. De koepel (met 37 meter doorsnede) is hiermee zelfs groter dan de grootste koepel van een andere trekpleister van Abu Dhabi, de Sheikh Zayed Grand Mosque.

Openingstijden Qasr al Watan in Abu Dhabi

Het paleis is zeven dagen in de week geopend van 10:00 uur tot 20:00 uur, waarbij de laatste toegang mogelijk is om 19:00 uur. Wilt u graag een bezoek brengen aan het paleis of een tour boeken? Laat het ons weten, dan regelen we dit voor u.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Abu Dhabi