The Edge of the World: Een Spectaculair Natuurwonder in Saoedi-Arabië

5 augustus 2023

Wanneer je aan Saoedi-Arabië denkt, springen waarschijnlijk de gedachten aan de uitgestrekte woestijnlandschappen, rijke olievelden, en grootsheid van steden zoals Riyad en Jeddah meteen in het oog. Maar er is een verborgen juweel dat de moeite waard is om te verkennen, een prachtige plek met ongeëvenaarde uitzichten, namelijk de Edge of the World.


Als je een avonturier bent die graag buiten de gebaande paden trekt, dan is een reis naar de ‘Rand van de Wereld’ een absolute must. Gelegen op ongeveer 90 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Riyad, biedt deze opvallende natuurlijke formatie een unieke kans om een andere kant van Saoedi-Arabië te ervaren.

Betoverende Geologie

De Edge of the World is een onderdeel van het grotere Jebel Tuwaiq-escarpment, dat zich uitstrekt over het centrale deel van het land. De steile kliffen die uitkijken over de eindeloze uitgestrektheid van de Ar-Riyad-regio zijn ontstaan door erosie over miljoenen jaren, wat resulteert in een surrealistisch landschap dat je doet denken aan de scherpe randen van een gigantisch mes dat de aarde doorsnijdt.

Het uitzicht vanaf de kliffen is niets minder dan adembenemend. Op heldere dagen kun je de eindeloze vlakten tot aan de horizon zien strekken, alsof je op de rand van de aarde staat. Daarom ook de toepasselijke naam ‘Edge of the World’.

Edge Of The World

Een Reis Door de Tijd

Behalve dat het een geologisch wonder is, is de Edge of the World ook een belangrijk historisch en paleontologisch gebied. In de omliggende regio zijn fossielen van zee-organismen gevonden, wat suggereert dat dit gebied ooit onder water was, miljoenen jaren geleden. Voor de liefhebbers van geschiedenis en wetenschap is het een fascinerende plek om te bezoeken.

Voor een bezoek aan Edge of the World is een 4×4-voertuig aan te raden, aangezien je door de woestijn gaat. Er zijn geen officiële voorzieningen, dus zorg ervoor dat je voldoende water en snacks bij je hebt, evenals zonnebrandcrème en hoeden voor bescherming tegen de zon.

De Perfecte Foto

Voor de fotografen onder ons, biedt de Edge of the World talloze mogelijkheden voor prachtige foto’s. Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon graag foto’s maakt met je smartphone, je zult genieten van de mogelijkheid om dit unieke landschap vast te leggen.

De Edge of the World is een verbazingwekkende bestemming die een unieke kijk biedt op de geografie, geschiedenis en schoonheid van Saoedi-Arabië. Het is een must-see voor iedereen. Of je nu een avonturier, natuurliefhebber, geschiedenisliefhebber of fotograaf bent, je zult zeker gecharmeerd zijn van deze opmerkelijke plek. Dus maak je klaar voor een adembenemend avontuur naar de ‘Edge of the World’!


Na het lezen van dit blog zin gekregen om je koffers te pakken? Bekijk hier onze reizen naar Saoedi-Arabië.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Saoedi-Arabië