Is Dubai een veilige bestemming?

1 februari 2023

Dubai is een van de zeven emiraten en behoort tot de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een toeristische bestemming voor zowel avontuur als ontspanning. De stad is erg gevarieerd in bezienswaardigheden, cultuur en activiteiten. Hieronder wordt uitgelegd of het veilig is om naar Dubai te reizen.


Wat is het huidige reisadvies voor Dubai?

Volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken is het veilig om te reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten. Het is dus veilig om een vakantie te gaan plannen naar Dubai.

Daarnaast zijn wij altijd op de hoogte van de huidige veiligheidssituatie in Dubai, aangezien wij daar nauwe contacten hebben met onze lokale medewerkers.

Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten
Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten

Is Dubai veilig?

Dubai is een van de veiligste steden ter wereld om te bezoeken. Bovendien heeft deze stad een laag criminaliteitscijfer en zijn er maatregelen genomen rondom de veiligheid van alle toeristen en burgers.

Cultuur in Dubai

De stad Dubai heeft een rijke en diverse cultuur, doordat de inwoners van de stad verschillende nationaliteiten en culturen hebben. Bovendien is de bevolking in Dubai erg gastvrij. Daarnaast wordt er verwacht dat je gepaste kleding draagt bij een bezoek aan religieuze plaatsen, zoals moskeeën. Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat het boven- en onderlichaam bedekt moet zijn. Verder zullen vrouwen hun hoofd moeten bedekken met een hoofddoek. Voordat je een moskee betreedt, zul je de schoenen uit moeten doen.


Ben je benieuwd naar deze unieke bestemming? Bekijk hier ons aanbod aan reizen in Dubai.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Dubai