De mooiste accommodaties van Jordanië

26 september 2016

Met zijn adembenemende schoonheid en diversiteit is Jordanië een zeer bijzondere plek om te bezoeken. Jordanië is een land in opkomst en heeft prachtige hotels op toplocaties. Speciaal voor jou hebben we de mooiste accommodaties op een rij gezet.

Kempinski Dead Sea

Een van het mooiste hotels in Jordanië is zonder twijfel het Kempinski Dead Sea Hotel. De naam verraad het al, dit hotel is gelegen aan de rand van de Dode Zee. Dit is officieel het laagst gelegen gebied van de aarde, met een onwerkelijk uitzicht. Deze unieke locatie zal een overnachting in het Kempisnki Dead Sea hotel een zeer bijzonder maken.

Naast de ervaring om aan de Dode Zee te overnachten, kent het hotel extreme luxe.  Zo biedt een kamer met zeezicht een adembenemende zonsondergang. Naast de standaard kamers, kun je in dit hotel ook diverse suites, villa’s, strandchalets en penthouses boeken. Een ervaring om nooit te vergeten.


Four Seasons Amman

Het Four Seasons Amman hoort zeker in dit rijtje van mooiste hotels in Jordanië thuis. Het hotel is gelegen in de hoofdstad van Jordanië, Amman. Een fascinerende stad met vele gezichten. Jordanië wordt niet voor niets een land van uiterste genoemd. In Amman vindt u niet alleen een unieke combinatie van oud en nieuw, ook de natuur is er een met vele gezichten. Zo Amman is gelegen tussen droge woestijn en de vruchtbare Jordan Valley. Alsof de locatie nog niet bijzonder genoeg, is Amman zelf ook nog eens een prachtige stad met diverse kunstgaleries, ultra moderne gebouwen en restaurants, leuke barretjes en boetiek winkels. Dit allemaal zij aan zij met traditionele koffiehuizen en Romeinse gebouwen. Je waant je tegelijkertijd in de eeuwenoude geschiedenis en het moderne leven van nu. 

Het Four Seasons Amman is een vijfsterrenhotel met maar liefst 15 verdiepingen. Iedere kamer biedt een adembenemend uitzicht over de stad.


InterContinental Aqaba

Hotel InterContinental Aqaba ligt vrijwel direct gelegen aan het strand en de Rode Zee. Het InterContinental Aqaba hotel is een vijfsterrenhotel met een aangelegen privé strand. Als je op zoek bent naar luxe en rust, dan zit je hier goed. Het InterContinental biedt naast zijn luxe kamers met waanzinnig uitzicht ook full-service spa aan, alles om jouw verblijf zo relaxt mogelijk te maken. Met een prachtig privé strand en helderblauw water gelegen aan het hotel zul je hier niet snel meer weg willen. Daarnaast ben je binnen 1 kilometer in het centrum van Aqaba.

Aqaba is een relatief kleine, maar drukke badplaats in Jordanië. Met zijn prachtige stranden en helder water is deze badplaats erg geliefd onder snorkelaars en duikers. Door het heerlijke klimaat is het water in de Rode zee warm en heeft het een geweldig onderwater leven. U zult hier koraal tegenkomen dat oogverblindend mooi is en vissen met de felste kleuren. Als extra verassing heeft dit bijzondere water ook grote bewoners zoals dolfijnen en schildpadden. Gaat u liever de culinaire keuken van Jordanië ontdekken? Ook dan zit u in Aqaba goed! Gaat u liever shoppen? Aqaba is de enige belastingvrije regio in Jordanië.


Ma’in Hot Springs Resort and Spa

Ook dit hotel heeft een erg unieke ligging. Het resort ligt zo’n 264 meter onder zeeniveau en dichtbij de Dode Zee. De ligging biedt een spectaculair uitzicht en je bent hier omringd door een adembenemend berglandschap. Ook kun je tijdens een verblijf genieten van 4 watervallen waar je een verfrissende duik kunt nemen (het water is zo’n 30-37°C).

Wil je even helemaal tot rust komen?  Dan kun je in dit hotel genieten van uitzonderlijke spa behandelingen. Hier kun je optimaal genieten en ontspannen na een indrukwekkende reis in Jordanië!


Samara Chalets, El Himma

El Himma is een accommodatie welke wij in samenwerking met onze lokale partners in beheer hebben. Deze accommodatie in het uiterste noorden van Jordanië is er ene die je niet snel gaat vergeten. Je verblijft in een van de chalets bij een groot jachthuis. Bovendien heeft de accommodatie een enorm privé zwembad. Deze accommodatie is geschikt tot en met 25 personen, maar kun je ook met zijn tweeën boeken.

Je bent hier dichtbij de warmwaterbronnen van El Himma. Het natuurlijke zwavel zwembad is enorm en heeft prachtig blauw water. Wil je echt iets unieks in Jordanië? Dan is deze accommodatie echt een aanrader.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Jordanië