De hoogtepunten van Oman

19 juli 2022

Oman, een paradijselijk land dat veel meer te bieden heeft dan je in eerste instantie verwacht. Van een ontzettend vriendelijke bevolking tot woestijnen, droomstranden en wadi’s. Wat Oman zo mooi maakt is dat het nog niet ontdekt is door het massatoerisme. De meeste bezienswaardigheden deel je dan ook maar met een handjevol andere reizigers. En wist je dat Oman één van de veiligste landen ter wereld is?   


Ontdek Muscat

De hoofdstad van Oman. Deze stad kenmerkt zich door de vele witte huizen en wordt daardoor ook wel de ‘witte stad’ genoemd. Ongeveer de helft van de gehele bevolking van Oman is woonachtig in deze stad. Sinds het begin van de eerste eeuw na Christus is Muscat een belangrijke handelshaven tussen het oosten en het westen. Het werd door de eeuwen heen geregeerd door verschillende inheemse stammen en buitenlandse machten zoals de Portugezen en de Perzen. Sinds Qaboos Bin Said als sultan werd gekroond, heeft Muscat een sterke economische groei doorgemaakt, wat resulteerde in een multiculturele samenleving.

Kust van Muscat

Kust van Muscat

Bewonder de Qaboos Moskee

Ook wel Grote Sultan Qaboos Moskee. Gebouwd in opdracht van Sultan Qaboos bin Said Al Said. Deze moskee is de grootste in Oman, gelegen in de hoofdstad Muscat. Zo’n 40.000 m2 aan prachtige architectuur, gebouwd op een terrein van 416.000 m2. Een haast sprookjesachtig tafereel. Als je de buitenkant al mooi vindt, dan zal de binnenkant al helemaal verwonderen. De beste materialen van over de hele wereld zijn gebruikt. Tapijten uit Iran, marmer uit Italië en kristal uit Oostenrijk. Zeker een aanrader om te bezoeken.

Qaboes Moskee in Oman

Qaboes Moskee in Oman

Kijk je ogen uit bij Wadi Al Shab

Wadi Al Shab, een magische plek. Het is bijna niet te geloven dat deze plek écht bestaat. Een waar wandel- en zwemparadijs. Na een hike van ongeveer 1 uur bereik je deze magische plek. Een oase met palmbomen, heldere poelen en een verborgen grot. Allemaal te vinden tussen een kloof van oranje rotsen.

Wadi Shab

Wadi Shab

De grootste woestijn Empty Quarter

De Empty Quarter is een enorme woestijn, de grootste aaneengesloten woestijn van de wereld, om precies te zijn zo’n 650.000 m2, ligt in de vier landen; Oman, Jemen, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. De indrukwekkende zandduinen, die in het zuiden van Oman liggen, hebben soms hoogtes van wel 300 meter. De ultieme beleving is om een overnachting in deze immens zandbak mee te maken.

De Empty Quarter in Oman

De Empty Quarter in Oman

Schildpadden spotten bij Ras Al Jinz

Schildpadden spotten op het strand, dat is natuurlijk een bijzondere ervaring wat je niet elke dag meemaakt. Bij het Ras Al Jinz turtle reserve kan dit. Op het strandje bij het hotel Ras Al Jinz vind je vier verschillende schildpadden. Namelijk de Hawksbill Turtle, de Groene Schildpad, Loggerheas en de Olive Ridley Turtle, erg leuk om een keer mee te maken!

Schildpadden spotten in Oman

Schildpadden spotten in Oman

Geitenmarkt in Nizwa

Een meer authentieke ervaring van de cultuur in Oman ga je haast nergens vinden dan op de geitenmarkt. Elke vrijdag, vroeg in de ochtend, komen handelaren in traditionele kledij naar Nizwa om hun beste geiten te verhandelen. Ieder draagt zijn eigen kleur gewaad waaraan je kunt zien uit welke regio of dorp ze komen. Zodra het startsein wordt gegeven is het één grote chaos, maar wél een hele bijzondere chaos.

Nizwa geitenmarkt

Nizwa geitenmarkt

Bewandel de Jebel Shams

De Jebel Shams is een berg die ook wel de ‘Berg van de Zon’ van het Midden-Oosten genoemd wordt. Deze bijnaam dankt hij aan het feit dat hij altijd wel ergens de zon op zich heeft schijnen. Voor wandelaars is er de ‘Balcony Walk’. Het is één van de meest mooie wandelroutes in Oman. De wandelroute is 3,5 kilometer. Heen en terug in totaal dus 7 kilometer. Gemiddeld lopen wandelaars hier zo’n 3 tot 4 uur over.

Jebel Shams uitzicht

Jebel Shams uitzicht

Neem een duik bij de Daymaniyat Islands

Een kleine eilandgroep van negen eilanden in het noorden, zo’n 18 kilometer, boven Oman. Een waar snorkel- en duikparadijs. Het is een beschermd natuurgebied waardoor er verschillende prachtige koraalriffen te vinden zijn.

Tip: wist je dat je je rondreis door Oman kunt uitbreiden met een snorkelexcursie naar de Daymaniyat Island? Check bijvoorbeeld de reis ‘Avontuurlijk Oman’. Deze reis neemt je mee langs de beste bezienswaardigheden van Oman en biedt daarnaast de mogelijkheid om je grenzen te verleggen tijdens de meest avontuurlijke excursies. 

Daymaniyat Islands in Oman


Zoals je hebt gelezen heeft Oman ontzettend veel te bieden. Ben je nieuwsgierig geworden naar dit bijzondere land? Wij bieden diverse rondreizen door Oman aan. Bekijk hier ons aanbod of neem contact op met één van onze reisspecialisten om jouw reisplannen te bespreken. 

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman