De Golanhoogten in Israël

6 juli 2021

De Golanhoogten is een heuvelachtig gebied dat wordt gedeeld door Israël, Jordanië, Syrië en Libanon. Het is een van de meeste indrukwekkende plaatsen in Israël door de mooie natuur die hier te vinden is. Zo vind je er diverse natuurreservaten en Mount Hermon, de hoogste berg van Israël.

Rijke geschiedenis

De Golanhoogten blinkt niet alleen uit in flora en fauna maar ook in zijn rijke historie. Het gebied is onderdeel geweest van verschillende rijken. De geschiedenis van de Golanhoogten gaat dan ook terug tot meerdere duizenden jaren geleden. Zo viel het onder het Assyrische Rijk van 2000 v. Chr. tot 609 v. Chr. Ook het Romeinse Rijk en het Byzantijnse Rijk hebben het gebied bestuurd. Hierdoor zijn er hier een hoop overblijfselen van verschillende oudere beschavingen te vinden. Zo is Fort Nimrod een indrukwekkende bezienswaardigheid. Dit fort werd in de tijd van de kruisvaarders gebruikt om de hoofdweg van Damascus naar Tyrus en Tiberias te bewaken, destijds een belangrijke handelsroute. Vanuit het fort heb je adembenemende uitzichten op de Golanhoogten, Hula Vallei en Mt. Hermon. Naast Israëlische Joden wonen er in de omgeving van de Golanhoogten vandaag de dag veel Druzen, een kleine religieuze gemeenschap die veel geheim houdt over hun geloof en gebruiken.

Fort Nimrod biedt een prachtig uitzicht over de omgeving

Fort Nimrod biedt een prachtig uitzicht over de omgeving

Toerisme in de Golanhoogten

Er is in het verleden wat onenigheid geweest in dit gebied maar laat je vooral niet afschrikken hierdoor. Een uitstapje naar de Golanhoogten tijdens je reis door Israël is hartstikke veilig. Wijnliefhebbers zullen zich geen moment vervelen in de Golanhoogten. Er zijn in de regio een hoop wijngaarden en -proeverijen. Denk je aan wijn, dan denk je al snel aan landen als Frankrijk, Italië, Argentinië en Chili. Israël wordt vaak onterecht uit dit lijstje gelaten. Er wordt hier al eeuwenlang wijn van hoge kwaliteit geproduceerd. Wil je deze wijnen zelf eens proeven tijdens een reis door Israël, dan vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden.

Verder kun je tijdens een bezoek aan de Golanhoogten niet om de prachtige natuur heen. Je vindt er riviertjes in diepe dalen, watervallen en verschillende dieren zoals herten, gieren en adelaars. Bij het meer van Galilea, vlak bij de heilige stad Tiberias, kun je verkoeling zoeken. Volgens de bijbel is dit het meer waar Jezus over het water heeft gelopen. Rondom het meer kun je bezienswaardigheden bezoeken en lekker eten. Als je benieuwd bent naar de geschiedenis van het meer dan kun je aan de boulevard ‘The Galilee Experience’ zien. Deze film is in twaalf talen beschikbaar.

Het meer van Galilea

Het meer van Galilea


In de regio is voor iedereen wat te doen. Zo kun je fietsen, wandelen, kanoën en van januari tot maart kun je zelfs skiën op Mount Hermon! Ben je op zoek naar ontspanning, dan kun je terecht bij Hamat Gader. Dit spa resort is het grootste en oudste van Israël. Het ligt in een vallei omgeven door kliffen, je vindt hier onder andere warmwaterbronnen, zwembaden en overblijfselen van Romeinse dorpjes. Ook is er een krokodillenboerderij te bezoeken. Je kunt in dit spa resort zeker wel een een dag vullen.


Enthousiast geworden over de Golanhoogten? Neem gerust contact op met een van onze specialisten of bekijk onze reizen naar Israël.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Israël