De beste series uit het Midden-Oosten

21 december 2020

In dit blog lees je kijk tips voor series uit het Midden-Oosten. Mooie verhalen en de perfecte bezigheid tijdens de feestdagen. Laat je inspireren door deze prachtige beelden uit de regio. Het Midden-Oosten heeft namelijk stiekem best een bekende filmindustrie. Zo staan er series en films op Netflix uit de Verenigde Arabische Emiraten, Libanon, Egypte, Israël en eigenlijk bijna alle andere landen uit het Midden-Oosten. Hier onze Netflix binge-waardige series en films uit het Midden-Oosten!

Tyrant

Deze serie is volledig in het Midden-Oosten opgenomen en gaat over Barry die gevlucht is uit het denkbeeldige land Abbudin. Bassam “Barry” Al Fayeed is namelijk de jongste zoon van de dictator van het door oorlog vernietigde land. Hij gaat na 20 jaar terug naar zijn thuisland, samen met zijn vrouw en kinderen, voor de bruiloft van zijn neef. Hier wordt hij na een reeks gebeurtenissen zelf de leider van het land.

Whispers

Whispers is een serie uitgekomen in juni dit jaar. De serie komt uit Saoedi-Arabië en is een mysterieuze thriller. De serie bestaat uit 8 afleveringen, dus perfect om te bingen! Het gaat over een rijke familie die achterdochtig is over de dood van hun Patriarch. Hierom gaan ze opzoek naar de waarheid, maar ontdekken ze duistere geheimen. De serie zit volgepakt met familiedrama’s en mysteries. Het is de eerste Netflix-Original serie uit Saoedi-Arabië en staat wereldwijd op Netflix.

https://www.netflix.com/nl/title/81223641?source=35

Justice

Justice gaat over een advocate uit Abu Dhabi. De advocate Farah heeft in de Verenigde Staten haar rechtenstudie afgerond en keert terug naar Abu Dhabi. Ze komt erg onder druk te staan als ze bij het kantoor van haar vader gaat werken. Ze gaat haar eigen weg en vecht om vertrouwen in het rechtssysteem te houden. De serie staat sinds 2019 op Netflix en heeft helaas nog maar één seizoen, maar gelukkig wel met 18 afleveringen.

https://www.netflix.com/nl/title/81026986

Fauda

De serie Fauda is een groot succes sinds de serie is toegevoegd in april dit jaar. Het is een thriller met al 3 seizoenen, die alle 3 op Netflix staan. De serie gaat over een gepensioneerde Israëlische topagent die op zoek gaat naar een Palestijnse militant die hij dacht gedood te hebben, dit veroorzaak veel chaos en drama. Het is een spannende serie die je het liefst in een keer af wilt kijken.

https://www.netflix.com/nl/title/80113612

Dollar

Dollar is een Arabische serie uit Libanon. De serie is nog vrij nieuw, uit 2019, en heeft één seizoen met 15 afleveringen. Het verhaal gaat over de secretaresse Zeina. Zij spant tegen haar zin in samen met Tarek, een zelfverzekerde zakenman aan wie Zeina een grote hekel heeft. Zij gaan samen op jacht naar een ongrijpbaar dollarbiljet met een waarde van een miljoen. In de serie zie je veel van Libanon en zo is het alleen maar leuker als je een keer zelf in Libanon bent!

https://www.netflix.com/nl/title/81079322

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!