De beste series uit het Midden-Oosten

20 december 2023

In dit blog lees je kijk tips voor series uit het Midden-Oosten. Mooie verhalen en de perfecte bezigheid tijdens de feestdagen. Laat je inspireren door deze prachtige beelden uit de regio. Het Midden-Oosten heeft namelijk stiekem best een bekende filmindustrie. Zo staan er series en films op Netflix uit de Verenigde Arabische Emiraten, Libanon, Egypte, Israël en eigenlijk bijna alle andere landen uit het Midden-Oosten. Hier onze Netflix binge-waardige series en films uit het Midden-Oosten!

Mosul

Deze serie is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen in Irak. Het vertelt het verhaal van het Nineveh SWAT-team. Deze afvallige politie-eenheid voert een guerrilla-operatie tegen IS in een wanhopige strijd om hun geboortestad Mosul te redden. Toen IS hun huizen, families en stad overnamen en bezetten, vocht deze groep mannen om alles terug te nemen.

Whispers

Whispers komt uit Saoedi-Arabië en is een mysterieuze thriller. De serie bestaat uit 8 afleveringen, dus perfect om te bingen! Het gaat over een rijke familie die achterdochtig is over de dood van hun Patriarch. Hierom gaan ze opzoek naar de waarheid, maar ontdekken ze duistere geheimen. De serie zit volgepakt met familiedrama’s en mysteries. Het is de eerste Netflix-Original serie uit Saoedi-Arabië en staat wereldwijd op Netflix.

Justice

Justice gaat over een advocate uit Abu Dhabi. De advocate Farah heeft in de Verenigde Staten haar rechtenstudie afgerond en keert terug naar Abu Dhabi. Ze komt erg onder druk te staan als ze bij het kantoor van haar vader gaat werken. Ze gaat haar eigen weg en vecht om vertrouwen in het rechtssysteem te houden.

Fauda

De serie Fauda is een groot succes en is een thriller met 4 seizoenen. De serie gaat over een gepensioneerde Israëlische topagent die op zoek gaat naar een Palestijnse militant die hij dacht gedood te hebben, dit veroorzaak veel chaos en drama. Het is een spannende serie die je het liefst in een keer af wilt kijken.

Dollar

Dollar is een Arabische serie uit Libanon. De serie uit 2019 heeft één seizoen met 15 afleveringen. Het verhaal gaat over de secretaresse Zeina. Zij spant tegen haar zin in samen met Tarek, een zelfverzekerde zakenman aan wie Zeina een grote hekel heeft. Zij gaan samen op jacht naar een ongrijpbaar dollarbiljet met een waarde van een miljoen. In de serie zie je veel van Libanon en zo is het alleen maar leuker als je een keer zelf in Libanon bent!

Dubai Bling

Deze serie gaat over de hoge sociale kringen in Dubai, waar overdadige feesten en onconventionele mode de norm lijken te zijn. Het volgt een verzameling kennissen die elk meer dan tien miljoen bezitten. Er zijn vriendschappen, bondgenootschappen, maar ook spanningen in deze groep aan verschillende persoonlijkheden. Zo probeert Zeina actief de groep bij elkaar te houden, terwijl Lojain Omrans het van een kalme stabiele aanwezigheid moet hebben. Ondertussen gaan Kris Fade en Brianna Ramirez trouwen, waarbij de stress hun relatie op de proef stelt.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!