De beste reistijd voor Egypte

19 september 2022

Met haar woestijn- en mediterraan klimaat is Egypte dé ideale zonbestemming. Maar wat is de beste reistijd voor Egypte? Hieronder vertellen we jou alles over de beste tijd om af te reizen naar deze veelzijdige bestemming.


Wanneer naar Egypte reizen?

Voor heel Egypte zijn april, mei, september en oktober de gunstige maanden voor een rondreis door Egypte. Deze maanden vallen in het Egyptische voor- en najaar en zo vermijd je de hete zomers en koele winters. Per bestemming is het klimaat natuurlijk verschillend. Daarover lees je hieronder meer.

Wat is het weer in de zomer in Egypte?

Een reis naar Egypte in de zomer kan erg warm zijn. Bovendien loopt dit seizoen hier van mei tot september en het is dan gemiddeld rond de 40 graden. Vergeet dus niet voldoende beschermende middelen mee te nemen, want in het binnenland wordt het al snel erg heet. Denk daarnaast dus ook goed na over de invulling van jouw reis, omdat in de woestijn de temperaturen al snel kunnen oplopen tot 50 graden.

Beste reistijd voor de Rode Zee

Een vakantie naar de Rode Zee is met name door de vele zonuren zeer populair voor een zonvakantie. Het hele jaar door reizen toeristen naar dit gebied af om te genieten van de zomerse temperaturen. De beste tijd om naar de Rode Zee af te reizen is tussen april en november. Houd er echter wel rekening mee dat hotels en stranden overvol kunnen zijn. Als je massatoerisme wilt vermijden, kun je daarom beter je bezoek plannen tussen maart en april.

Piramides van Gizeh in Egypte

Piramides van Gizeh

Beste reistijd voor Caïro en de piramide

Een rondreis door Caïro en langs de piramides van Gizeh is het meest aangenaam als het overdag niet te heet is. De beste reistijd is daarom van april tot en met mei of september tot en met november. De temperatuur ligt overdag gemiddeld rond de 30 graden, wat perfect is voor het maken van een excursie. Door het droge klimaat, zal de gevoelstemperatuur nog aangenamer zijn.

Wat is het weer in de winter in Egypte?

Niet zo’n fan van hitte? De winter in Egypte loopt van december tot en met februari. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 20 graden. Dat maakt Egypte ook tot een ideale winterzon bestemming! Pak wel genoeg warme kleding in, want ’s avonds kan de temperatuur al snel dalen naar zo’n 5 graden. Er is kans op neerslag, maar waar in Nederland zo’n 800 millimeter per jaar valt, valt er in Egypte gemiddeld slechts 80 millimeter.


Kortom: Afhankelijk van je wensen is Egypte het hele jaar een perfecte vakantiebestemming. Bekijk hier ons aanbod voor Egypte of plan je reis met één van onze reisspecialisten.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Egypte