Het beste van Tel Aviv

2 juli 2015

Tel Aviv, het liberale hart van het Midden-Oosten. Op amper vijf uur vliegen van Amsterdam ligt deze op twee na grootste stad van Israël. Tel Aviv is echter nog niet echt bekend als strandbestemming. Vreemd!

Afgelopen juni ben ik samen met vijf vrienden richting Israël gereisd om alles nog eens nader te inspecteren. Geen straf kan ik je vertellen.
We hebben vijf redenen op een rij gezet waarom jij snel naar Tel Aviv wilt gaan.

Het klimaat

Tel Aviv ligt aan de Middellandse Zee en is van begin maart tot eind november een perfecte uitvalsbasis om lekker bij te kleuren en op te warmen. Omdat de stad aan de Middellandse Zee grenst, wordt het nooit te warm en staat er altijd een heerlijk briesje vanaf de zee. In de zomermaanden werkt dit verkoelend en in de wintermaanden zorgt het ervoor dat het nooit extreem koud wordt.

Als we Tel Aviv vergelijken met andere populaire voor- en najaars bestemmingen als de Canarische Eilanden, Zuid-Spanje of Italië, is het qua weer veel zekerder. Je reistijd is wel iets langer, maar zeker de moeite waard. 

Culinair Tel Aviv

Eenmaal in Tel Aviv raak je al snel verslaafd aan de heerlijke eetcultuur die heerst in de stad.  Als je over straat loopt, kun je overal binnenlopen voor een heerlijke maaltijd. Ik ben zelf inmiddels zes keer in Tel Aviv geweest en ik heb er nog nooit slecht gegeten. Je kunt 24/7 ontbijten, lunchen of dineren! Net waar je zin in hebt.

Populaire plekken om te gaan eten zijn Rothchild Boulevard, Dizengoff Street en rondom Berkovitch Street. Omdat er zo ontzettend veel te kiezen valt qua restaurants hebben we hier onze favorieten – must-do’s voor je op een rijtje gezet.

  1. Messa Restaurant â€“ Niet goedkoop maar 100 % de moeite. Top atmosfeer, fantastisch eten en geweldige bediening. Gewoon doen. Locatie: HaArba’a St 19, Tel Aviv-Yafo, Israël
  2. NAM â€“ Onze laatste ontdekking. Een nieuw Thais restaurant, heerlijk en super betaalbaar. Locatie: Dizengoff St 275 Tel Aviv – Yafo Israël
  3. MUL Yam â€“ Vis restaurant. Heerlijke locatie! Als er Michelinsterren uitgedeeld zouden worden in Tel Aviv, zou dit restaurant er zeker een hebben! Locatie: Hangar 24, Tel Aviv Port, Tel Aviv
  4. Cafe Europe â€“ Shared dining. Je kunt hier van alles eten in een tapas style.  Naast het lekkere eten hangt hier ook een fijne vibe. Locatie: Rothschild Boulevard 9b, Tel Aviv
  5. Gusto – Italiaans. De verassing, na een dag rondslenteren kwamen we toevallig hier terecht. Voor 30 euro p.p. eet je hier heerlijke Italiaanse gerechten met een fles wijn erbij. Locatie: Frishman St 90, Tel Aviv-Yafo, Israël
  6. TOTO – Wat betreft eten een 10! Echter is het personeel chagrijnig en onkundig. Maar goed, we geven ze graag een tweede kans dus gaan we het volgende keer nog een keer proberen. Aan het eten lag het zeker niet. Tip: bestel de kabeljauw! 

Het strand van Tel Aviv

Vanaf de haven tot aan Jaffa loopt een heerlijk 12 kilometer lang zandstrand. Het dagelijkse leven in Tel Aviv is volledig gemixt met een relaxte strandcultuur. Je kunt heerlijk fietsen of wandelen langs de lange boulevard en er zijn allerlei buitensport mogelijkheden om je lichaam beach-ready te maken.

Er zijn heerlijke strandtenten zoals Eight en Banana Beach. Aan het einde van het strand kom je bij Jaffa uit, de perfecte spot voor de avond als de zon ondergaat. Jaffa is de oude stad van Tel Aviv en herbergt tegenwoordig talloze leuke kunst galeries, leuke terassen en restaurants.

Tip: begin in de ochtend bij de marina, loop langs Hilton Beach en loop zo langzaam naar Jaffa om daar de dag te eindigen en de zon onder te zien gaan.

Huur een fiets

Tel Aviv heeft een zeer uitgebreid en gemakkelijk fietsen systeem voor inwoners en toeristen. Je kunt op bijna iedere hoek van de straat een fiets huren. Het enige wat je hoeft te doen is een creditcard mee te nemen. 17Nis per uur kosten de stadsfietsen. Maar voor de echte Nederlanders onder ons, het kan ook gratis. De eerste 30 minuten zijn namelijk gratis, dus wanneer je om de 30 minuten je fiets wisselt, wat makkelijk kan zijn de fietsen gratis. Fiets van station naar station en ontdek Tel Aviv te fiets.

Nightlife

Tel Aviv staat bekend als the Playground of the Middle-East. Tel Aviv heeft een liberaal karakter en daar hoort een bruisend nachtleven bij. Heb je net heerlijk getafeld in een van de eerder genoemde restaurants? Dan moet je dit natuurlijk in stijl afsluiten in een van de vele onwaarschijnlijke nachtclubs in Tel Aviv.  Wil je echt een bijzonder feestje meemaken? Check dan even wanneer Offer Nissem draait in Ha’Oman. Succes verzekerd. Daarnaast heb je op zaterdagen ook een goede kans in club The Block.

Naast deze clubs zijn er ook talloze leuke barretjes en cafés waar je het wat rustiger aan kunt doen.

Ga je binnenkort richting Tel Aviv? Vraag ons even de laatste tips. 


Hebben we je nog niet overtuigd om richting deze bijzondere stad te gaan voor de volgende vakantie? Vanuit Tel Aviv ben je ook snel in Jeruzalem, om je culturele hart op te halen en ben je in een slechts twee uur bij de Dode Zee.

Is alleen Tel Aviv niet genoeg? Dan kun je het makkelijk combineren met allerlei andere hotspots in Israël. Bekijk hier onze reizen naar Israël »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Israël