Beste reistijd Verenigde Arabische Emiraten

10 augustus 2023

Prachtige stranden, luxe hotels en moderne attracties maken de Verenigde Arabische Emiraten een populaire vakantiebestemming. Er wordt met name veel gereisd naar de steden Dubai en Abu Dhabi wordt veel gereisd. Wat de beste reistijd is, dat hangt af van jouw wensen en behoeftes. Hieronder worden de verschillende reistijden uitgelegd.


In de winter naar de Verenigde Arabische Emiraten

Je kunt het best in de maanden oktober tot en met april naar de Verenigde Arabische Emiraten reizen. In deze maanden schommelen de temperaturen tussen de 20 en 30 graden Celsius. Verder is het is het weer in die periode het meest aangenaam, wanneer je van plan bent om buitenactiviteiten te ondernemen tijdens je vakantie. Denk hierbij aan een het verkennen van de stad en het ontdekken van de bezienswaardigheden.

Daarnaast zijn de maanden november tot maart perfect voor als je van plan bent actief bezig te zijn. In deze maanden worden er namelijk veel evenementen georganiseerd, waaronder de Dubai Marathon, de Abu Dhabi International Triathlon, het Dubai Shopping Festival en de Abu Dhabi Grand Prix.

Dubai Marina
Dubai Marina

In de zomer naar de Verenigde Arabische Emiraten

Je kunt zeker in de zomermaanden reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten. In deze periode is het minder druk, dan in de wintermaanden. Houd er echter wel rekening mee dat het erg warm kan worden, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 40 graden Celsius. Dit is met name het geval in de maanden juni tot en met september. Als je van plan bent activiteiten buiten te doen, dan is het handig om hier rekening mee te houden. Het is aan te raden om buitenactiviteiten dan in de ochtend te plannen. In de middag zou je dan een bezoek kunnen brengen aan de indoor-attracties, zoals de Dubai Mall. Dit is de grootste mall ter wereld. Deze mall staat vlak naast het grootste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa.


Na het lezen van dit blog zin om je koffers te pakken? Bekijk hier ons aanbod voor reizen naar Dubai en hier ons aanbod voor reizen naar Abu Dhabi. Het is ook mogelijk om deze bestemmingen te combineren.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Abu Dhabi