De beste reistijd Oman

2 december 2022

Oman is misschien wel één van de meest bijzondere bestemmingen van het Midden-Oosten. Er is zo veel te zien en te leren over de prachtige Arabische cultuur. Oman is heel traditioneel, maar wordt steeds moderner. Het veelzijdige land ligt in het zuiden van het Midden-Oosten tegen de Emiraten aan en de temperatuur kan er dan ook hoog oplopen. Niet zo’n fan van de warmte, maar wel naar Oman? Geen probleem, ook buiten het zomerseizoen is Oman een topbestemming! Kom er hieronder achter wat de beste reistijd is voor Oman.


Wat is de beste reistijd voor Oman?

De beste tijd om Oman te bezoeken is tussen oktober en maart. Klinkt misschien wat raar om het land te bezoeken tijdens de winter, maar de temperatuur tijdens deze maanden is heel aangenaam met wat koelere avonden. Bovendien is de regenval heel minimaal. Deze maanden zijn dan ook het hoogseizoen in Oman, dus wacht niet tot het laatst met boeken. In de winter kun je reizen door heel het land aangezien het weer overal goed is. Vooral voor als je een actieve vakantie wil, veel wil bezoeken en bijvoorbeeld in de woestijn wil overnachten dan is de winter de beste optie! Let op: het kan flink afkoelen in de woestijn ’s nachts. Zorg dus altijd dat je hier rekening mee houdt bij inpakken van je spullen.

Wadi Bani Khalid

Wadi Bani Khalid

In het voorjaar naar Oman

Ook een goede tijd om Oman te bezoeken is tussen maart en april. In deze maanden is het minder druk dan in het hoogseizoen. Deze tijd is dan ook het perfecte moment om Jebel Akhdar te bezoeken. Het berggebied trekt namelijk veel bezoekers, vanwege het prachtige uitzicht en het mooie landschap. Daarnaast kan het erg warm zijn om het berggebied te bezoeken in het zomerseizoen. Jebel Akhdar betekent ‘de groene berg’ en heeft zijn naam te danken aan het feit dat de berg bedekt is met planten en bomen. Eind maart, begin april komen er ook nog prachtige bloemen op de top van de berg, dus een goede reden om dit natuurschoon te bezoeken. De berg is perfect voor een hike en je kunt er zelfs kamperen. In maart en april kan de temperatuur wel al oplopen naar 30 graden, dus houd hier rekening mee bij het invullen van je reisprogramma.

Jebel Akhdar

Jebel Akhdar

Zomervakantie in Oman

In principe kun je heel het jaar door naar Oman reizen, alleen vanaf mei wordt het erg warm. Het kan overdag wel tot boven de 40 graden worden, maar het koelt in de nacht wel goed af. Zo kun je wel genieten van het nachtleven van Oman. In juni is het qua toeristen heel rustig in het land en is het een stuk goedkoper om naar Oman te reizen. Vanaf juli begint de zomervakantie en wordt het drukker in de steden door de lokale families. Dit is wel de perfecte kans om kennis te maken met de bevolking. Lees hier over de ervaring van een van onze collega’s.

In september wordt het land alweer wat drukker met toeristen. Veel mensen komen in september naar de stranden van Ras Al Jinz om duizenden schildpadden geboren zien worden. De stranden van Ras Al Jinz zijn namelijk de grootste broedplaats voor zeeschildpadden in de Indische Oceaan. In september is het wel nog goed warm in Oman, maar zeker de moeite waard! Je kunt dan wat meer dagen uittrekken om ook te relaxen op de prachtige stranden van Oman.

Oman Wadi Darbat Waterval

Wadi Darbat Waterval in Oman

Het zeeklimaat aan de kust van Oman

Aan de kust van Oman vind je prachtige stranden en baaien. Deze kust staat bekend om zijn warme, vochtige zeeklimaat. Je kunt hier genieten van het water en de zon, wat deze plek een populaire bestemming maakt voor watersportliefhebbers.

Het woestijnklimaat in Oman

Het binnenland van Oman staat bekend om zijn woestijnklimaat, met uitgestrekte zandvlakten en warme temperaturen. Het is hier veel droger dan langs de kust, dus zorg voor een zonbescherming en genoeg drinken. Met name onder de avontuurlijke reizigers is dit een populaire bestemming.


Na het lezen van deze blog zin om je koffers te pakken? Check hier ons aanbod voor rondreizen door Oman. Wij helpen je uiteraard graag bij het verzorgen van een rondreis door Oman. Wil je advies bij het maken van je plannen? Neem dan contact op met onze reisspecialisten. 

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman