Wat is het weer in Israël?

30 november 2022

De beste reistijd naar Israël is moeilijk om te zeggen aangezien het helemaal afhangt van wat je wilt doen en waar je interesses liggen. Één ding is zeker: welk seizoen je ook naar Israël gaat, het blijft een unieke ervaring. Elk seizoen heeft zo zijn voor- en nadelen, dus lees snel verder in welk seizoen jij ‘’The Holy Land’’ moet bezoeken.


Wat is de beste reistijd voor Israël?

Voor mensen die willen rondreizen door Israël en de culturele hoogtepunten willen zien is de beste reistijd de lente en de herfst. De temperaturen zijn dan boven de 20 graden en er valt nauwelijks regen. Door de prachtige natuur die weer tot leven komt en het aangename weer is de lente dan ook één van de mooiste seizoenen in Israël. De beste maand om naar Israël te reizen is in mei of vroeg in juni. De drukte van Pasen is dan net voorbij en de zomerdrukte duurt nog een maandje. Daarnaast is het regenseizoen over, dus kun je elke dag genieten van een blauwe lucht.

In de herfst zijn de maanden september en oktober de beste tijd om te reizen naar Israël. De temperaturen zijn heerlijk en je kunt zelfs nog aan het strand liggen. Wel zijn er verschillende feestdagen waar je rekening mee moet houden in september en oktober. Zo is er Rosh Hashana, Joods oud & nieuw. Tijdens deze feestdag kan het druk zijn in de steden en kunnen winkels en restaurants gesloten zijn. Het is absoluut een bijzondere ervaring om tijdens de feestdagen in Israël te zijn en de cultuur te leren kennen, maar verwacht niet dat je tijdens deze dagen rond kan reizen. Datzelfde geldt voor de Sukkot, ook wel bekend als Loofhuttenfeest. Tijdens Sukkot zijn kinderen vrij voor een hele week en zijn er veel activiteiten te doen. Een hele leuke tijd om in Israël te zijn met je familie!

Wat is het weer in de zomer in Israël?

Als je een strandliefhebber bent en houdt van hoge temperaturen dan moet je zeker in het zomerseizoen naar Israël gaan. De stranden liggen tijdens de zomermaanden vol met locals en toeristen. Er zijn verschillende strandtentjes en meer dan genoeg wateractiviteiten. Als je vooral het culturele Israël wilt ontdekken en verschillende steden wilt bezoeken, dan moet je wel goed tegen de hitte kunnen. De temperaturen kunnen in de zomermaanden oplopen tot boven de 30 graden Celsius.

Voor een perfecte strandvakantie in Israël moet je naar Eilat gaan. Hier vind je heerlijke resorts met kilometerslange stranden om lekker te ontspannen. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor leuke excursies in Eilat. Benieuwd geworden? Check hier de reis ‘strandvakantie Eilat’ 

De strandbestemming Eilat

De strandbestemming Eilat

Wat is het weer in de winter in Israël?

In de milde, natte winter schommelt de temperatuur tussen de 10 en 20 graden Celsius. Deze periode duurt van november tot maart. Er is dan kans op sneeuwval in de noordelijke bergachtige gebieden, zoals de Golanhoogten. November is een prima maand om naar Israël te reizen. Het weer is nog heel aangenaam, maar er is wel meer kans op regen in de kuststrook en berggebieden. Het voordeel van in november reizen is dat er weinig toeristen zijn en is daarom ook een stuk goedkoper. Wil je graag surfen in Israël? Dan is november ook perfect! De zee is nog steeds warm en het waait harder waardoor er hoge golven in overvloed zijn.

Met de kerst in zicht zijn verschillende steden in Israël versierd en daardoor betoverend mooi. December en begin januari zijn daarom ook de moeite waard om naar Israël te reizen. De temperatuur in december is een stuk kouder en het regent vaker, maar als je op zoek bent naar een bijzondere bestemming met kerst dan moet je zeker eens naar Israël gaan.

Het weer in Jeruzalem

In de zomer is het heerlijk warm in Jeruzalem. Deze stad heeft minder last van de hitte dan andere plaatsen, omdat Jeruzalem hoog is gelegen. In de wintermaanden kan het daarom voorkomen dat deze stad onder een deken van sneeuw komt te liggen.


Afhankelijk van je reisvoorkeur kun je dus het hele jaar vakantie vieren in Israël. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de beste reistijd? Wij helpen je uiteraard graag verder. Hier kun je contact opnemen met één van onze medewerkers of bekijk het aanbod van alle reizen naar Israël.  

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Israël