Beiroet: het Monaco van het Midden-Oosten

26 april 2018

Op Beiroet word je ongetwijfeld verliefd. Deze stad lijkt totaal niet op de omliggende Arabische steden, want de sfeer is er ongedwongen en de Libanezen houden wel van een feestje. Veel reizigers noemen het zelfs de beste stad in de wereld!

Ondanks het heftige en zware verleden is Beiroet tegenwoordig een zeer moderne stad. Zakenlui, winkelende vrouwen en spelende kinderen vullen de straten. De criminaliteit is voor Europese begrippen laag. De centraal gelegen hoofdstad is dé plek om een trip in Libanon te starten.

De stad met bijna 2 miljoen inwoners heeft het allemaal: cultuur, sightseeing, chique restaurants, goedkoop streetfood, een geweldig nachtleven, een heerlijke boulevard en heel veel winkels. Omdat Beiroet veel rijke inwoners telt, hoort het bij de tien steden met de hoogste creditcardbestedingen ter wereld. Dat maakt het tot het Monaco van het Midden-Oosten!

Een dagje in het centrum van Beiroet is eenvoudig gevuld. Slenterend door de buurten rondom het centrum vind je ontelbare kleine koffiebarretjes, leuke kunstgalerieën en schattige boetiekwinkeltjes. Daarnaast kun je hier ook ontzettend goed shoppen. Ga je liever naar een plek waar je niet veel toeristen tegenkomt? Dan is de Armeense wijk Bourj Hammoud jouw ding. Dit is de plek om lekker te eten tussen de locals. De dag sluit je af in het fantastische nachtleven! Er is altijd wel iets te doen in een van de vele cafés en clubs.

Uitzicht op de Mohammad Al-Amin Mosque in Beiroet

Aan de kust vind je de Corniche. Deze boulevard langs de kust bruist zowel overdag als in de avond van het leven en biedt een prachtig zicht op de Middellandse Zee. In de vroege ochtend komen hier de joggers voorbij, gedurende de lunchtijd veel werknemers en in de avond families en stelletjes. In het weekend komen er bovendien veel locals om te ontspannen. De kust van Beiroet is prachtig en je kunt er steile kliffen en heerlijke zandstranden vinden. De mooiste zonsondergang van Beiroet is te zien bij de Pigeon Rocks. Geniet hier op een terrasje van de ondergaande zon. Iets zuidelijker kun je heerlijk bijkomen op één van de witte zandstranden.

De Corniche, de boulevard langs de kust in Beiroet

Tijdens een trip naar Libanon word je welkom geheten door een enorm gastvrije cultuur. Laat je vooral niet tegenhouden door de negatieve beelden die sommige mensen bij het land hebben vanwege de geschiedenis en huidige politieke situatie van omringende landen. Bovendien is vanaf het najaar van 2018 het land rechtstreeks te bereiken vanaf Amsterdam met een vlucht van zo’n 4,5 uur. Laat je verrassen door het bruisende Beiroet waar geen dag hetzelfde is.

Klokkentoren in het centrum van Beiroet

Bekijk hier ons aanbod in Libanon »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Libanon