Ballonvaart over de Wadi Rum in Jordanië

10 september 2015

Een herinnering maken voor het leven tijdens je reis door Jordanië? Maak een ballonvaart over de Wadi Rum woestijn! Lees hier alles over deze geweldige ervaring.

Een bezoek aan de Wadi Rum mag tijdens een rondreis door Jordanië niet overgeslagen worden. Je zult al snel merken waarom de woestijn als één van de mooiste ter wereld wordt gezien. Met een jeepsafari en lokale gids ga je op avontuur over de lange en uitgestrekte zandvlaktes. Wil je echt alles uit je bezoek halen? Je kunt je verblijf uitbreiden met een ballonvaart over de Wadi Rum. Je stijgt hoog boven de Wadi Rum samen met Kapitein Khaled, een ervaren ballonvaarder. Kapitein Khaled voert deze vlucht dagelijks uit boven deze prachtige woestijn. Iets wat voorheen helaas nog niet mogelijk was in verband met vergunningen.

Kapitein Khaled heeft als voormalig piloot al veel ervaring opgedaan in de lucht en kan je dan ook anderhalf uur vermaken met interessante verhalen over hoe de wereld er van bovenaf uitziet. Ballonvaren was altijd al zijn grote passie en deze wil hij dan ook dolgraag delen met zijn passagiers.

Vroeg uit de veren

De ballonvaart over de Wadi Rum is een van de meeste bijzondere ervaringen die je kunt meemaken in Jordanië. Je moet wel vroeg je bed uit: 5:00 uur. Ook is de vlucht redelijk aan de prijs, maar zeker de moeite en het geld waard.

Vroeg in de ochtend word je opgehaald bij het Visitor Center in de Wadi Rum en rij je samen met de kapitein en zijn crew verder de woestijn in. Hier ervaar je niet alleen de heerlijke stilte die er hangt, maar ook de zonsopgang. Rond 7:30 stijgt de ballon op en vaart hij gedurende zo’n anderhalf uur door lucht.

Slapen in de woestijn

Wist je dat je zelfs kunt overnachten in de Wadi Rum? Wij zouden het zelfs iedereen aanbevelen, omdat één dag veel te kort is in dit mooie gebied. Een echte aanrader is om te wildkamperen in de Wadi Rum. Je slaapt samen met je reisgezelschap onder de sterrenhemel of in een tent onder begeleiding van een lokale gids. Samen rondom het zelfgemaakte kampvuur de mooiste verhalen delen en wanneer het goed donker wordt de duizenden sterren aan de hemel bekijken. Je leest hier meer over deze toffe overnachting.

Liever wat meer luxe? De Wadi Rum biedt ook diverse mogelijkheden om in een luxe tentenkamp te verblijven. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Impressie van de ballonvaart

Wadi Rum Ballonvaart Zonsopkomst

Ballonvaart over de Wadi Rum met zonsopkomst


Ben je ook benieuwd naar deze ballonvaart? En wil je er vrijblijvend meer over weten? Neem dan contact met ons op via info@middenoostenreizen.com of bel ons op nummer +31 (0) 73 610 12 90. Check vooral ook de rest van ons aanbod naar Jordanië. 

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Jordanië