Alles over de Wadi Rum

15 september 2020

De Wadi Rum woestijn in Jordanië wordt vaak gezien als een van de mooiste woestijnen ter wereld. Dit komt onder andere door het ruige landschap met immense rotsformaties. De Wadi Rum is veel meer dan een grote kale zandvlakte. Niet gek dat de woestijn sinds 2011 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en veel mensen de woestijn vergelijken met de maan. Door het bijzondere landschap en kleurenpallet waan je jezelf even op een andere planeet.

Wadi Rum is sinds de prehistorie bewoond door verschillende volkeren, waaronder het relatief onbekende volk de Nabateeërs. Zij creëerden tevens de in de rotsen uitgehouwen stad Petra. De Nabateeërs hebben in Wadi Rum hun sporen nagelaten in de vorm van rotstekeningen en inscripties.
In de Westerse wereld is de Wadi Rum woestijn vooral bekend geworden vanwege de Oscar winnende film Lawrence of Arabia, die hier grotendeels is opgenomen.

Hedendaags wordt de Wadi Rum gezien als het gebied van de bedoeïenen. Dit volk leeft, in tegenstelling tot de Nabateeërs nog steeds hier. Zij zorgen dan ook dat het beschermde Wadi Rum gebied nog steeds over dezelfde charmes beschikt als duizenden jaren geleden.

Wadi Rum Jordanie

Slapen onder de sterren

Je beleeft de grootsheid van de woestijn pas echt wanneer je hier ook overnacht. Slapen onder de prachtige sterrenhemel is een magische ervaring. Wij delen graag onze favoriete accommodaties in de Wadi Rum woestijn.

Rahayeb Desert Camp

Het Rahayeb Desert Camp ligt op een afgelegen plek in een prachtige canyon. Het kamp is geheel in bedoeïenstijl en biedt een authentieke Wadi Rum ervaring. Het achterliggende idee van het Rahayeb Desert Camp is om de geschiedenis en cultuur van de inheemse bevolking die hier leeft te koesteren en de waardering voor het beschermde natuurgebied te vergroten. Je overnacht in een luxe tent met eigen badkamer.

Memories Aicha Luxury Camp

Het zeer mooi gelegen Memories Aicha Luxury Camp ligt in het hart van de Wadi Rum en is omgeven door ruige bergen. In dit kamp kun je dezelfde voorzieningen en faciliteiten verwachten als in een eersteklas hotel. In de panoramische tent met airconditioning slaap je letterlijk onder de sterren. Een unieke ervaring!

Wadi Rum Bubble Luxotel

Last but not least, het Wadi Rum Bubble Luxotel. Deze unieke accommodatie biedt een prachtig uitzicht over de omliggende vallei en bergen. Je verblijft in een driedelige Bubble Tent met uitgebreide leefruimte en eigen jacuzzi vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Elke Bubble beschikt over een koepelvormig panoramisch raam. Zo kun je vanuit je bed of een comfortabele stoel naar de sterren kijken.

De Wadi Rum vanaf grote hoogte

Start de dag op een bijzondere manier met een ballonvaart over de Wadi Rum. Tijdens deze activiteit ervaar je de stilte van de woestijn als nooit tevoren. Kapitein Khaled heeft als voormalig piloot al veel ervaring opgedaan in de lucht en kan je dan ook anderhalf uur vermaken met interessante verhalen over hoe de wereld er van bovenaf uitziet. Ballonvaren was altijd al zijn grote passie en dit deelt hij dan ook dolgraag met zijn passagiers. Voor deze unieke ervaring moet je wel vroeg uit de veren. Al om 05:00 uur in de ochtend word je opgehaald. Dit is echter meer dan de moeite waard. Bereid je voor op het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van je reis door Jordanië!

Wil je meer weten over de Wadi Rum? Of heb je interesse in een reis naar Jordanië? Bekijk dan eens onze reizen naar dit land of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wadi Rum Jordanie

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Jordanië