Leukste activiteiten in Oman

26 november 2023

Een reis door Oman is een reis door een land vol cultuur en prachtige natuur. Niet alleen voor de cultuur- en natuurliefhebbers is Oman de perfecte uitvalsbasis, maar ook voor de echte avonturiers. Het land biedt voor ieder wat wils. Er zijn talloze activiteiten die je kunt ondernemen in dit veelzijdige land, waarvan we er hieronder een aantal toelichten.


De betoverende Wahiba Sands

De Wahiba Sands woestijn bestaat uit prachtige goudkleurige zandduinen. Maak een indrukwekkende rit door deze woestijn in een 4×4 voertuig, ga quad rijden of surf van de duinen af met een sandboard. In de avond kun je genieten van een heldere sterrenhemel. Ook kun je deze avond beleven op een bijzondere manier, namelijk door te gaan wildkamperen. Lees hier meer over Wahiba Sands.

Prachtige wadi’s

Zwemmen in de groene wadi’s is natuurlijk heerlijk, maar je kunt hier ook perfect wandelen. Wadi Shab en Wadi Bani Khalid zijn populaire plekken voor een mooie wandeling. Tijdens de wandeling kom je langs adembenemende watervallen, die liggen in oase-achtige landschappen.

Wadi Bani Khalid
Wadi Bani Khalid, Oman

Ontdek de onderwaterwereld

De beste plek om de onderwaterwereld van Oman te ontdekken is door een bezoek te brengen aan de Daymaniyat-eilanden. Deze eilandengroep is beschermd en heeft een overvloed aan kleurrijke koraalriffen. Ontdek deze onderwaterwereld door te gaan snorkelen of duiken. Zwem samen met roggen, schildpadden en veel tropische vissen.

Wildkamperen

Houd je ervan om in de natuur te zijn en nieuwe landschappen te ontdekken? Dan is wildkamperen echt iets voor jou! Tijdens deze unieke ervaring geniet jij van van de meest spectaculaire uitzichten. Het is in Oman bijna overal toegestaan om te gaan wildkamperen en daarbij is het erg veilig. Deze plekken mag je zeker niet overslaan als je gaat wildkamperen.

Wildkamperen in Oman

Het Hadjargebergte

Het Hadjargebergte ligt in het noorden van Oman. Tijdens een bezoek aan Jebel Akhdar geniet je van prachtige uitzichten, fruitboomgaarden, terrasvormige akkers en kleine dorpjes. Bovendien is deze plek perfect voor het maken van wandelingen, voor een klim, om te gaan wildkamperen en kun je hier picknicken. Een andere toffe manier om het gebergte te ontdekken is per fiets. Als je in Jebel Shams bent, dan is het een aanrader om de Balcony Walk te lopen. Tijdens deze wandeling geniet je van de mooiste uitzichten, zo kijkt u zo’n 1.500 meter diepe kloof in. Aan de voet van Jebel Shams vind je de Al Hoota grot, een adembenemende grote kloof. Dit indrukwekkende ecosysteem omvat vier meren en is een schatkamer van biodiversiteit.

Bergbeklimmen Oman Hadjargebergte
Jebal Akhdar, Hadjargebergte

De witte hoofdstad Muscat

In Muscat, de hoofdstad van Oman, zijn er veel verschillende activiteiten mogelijk. Zo kun je genieten van het uitzicht op deze stad vanaf een traditioneel Arabisch zeilschip tijdens de zonsondergang. Ook kun je er diverse watersporten doen, zoals jetskiën en kajakken. Wil je toch liever de cultuur en de keuken leren kennen? Woon dan een traditionele kookcursus bij en ontdek wat de Omaanse keuken voor lekkers te bieden heeft. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de stad te gaan ontdekken met of zonder gids.


Zin gekregen in een reis naar Oman? Bekijk hier al onze reizen naar Oman.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman