Is Abu Dhabi een veilige bestemming?

23 juli 2023

De moderne stad Abu Dhabi heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Abu Dhabi is een van de zeven emiraten en behoort tot de Verenigde Arabische Emiraten. Deze stad heeft prachtige stranden, een indrukwekkende architectuur en traditionele markten. Hieronder wordt uitgelegd of het veilig is om naar Abu Dhabi te reizen.


Wat is het huidige reisadvies voor Abu Dhabi?

Volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken is het veilig om te reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten. Het is dus veilig om een vakantie te gaan plannen naar Abu Dhabi.

Wij zijn altijd op de hoogte van de actuele veiligheid in Abu Dhabi, vanwege onze intensieve samenwerking met lokale partners.

Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten
Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten

Is Abu Dhabi veilig?

Je kunt prima een vakantie gaan plannen naar Abu Dhabi. Het is een veilige stad, waar reizigers kunnen genieten van een veilig verblijf.

Cultuur in Abu Dhabi

De stad Abu Dhabi kent een rijke en diverse cultuur, vandaar het grote aanbod aan internationale en lokale keukens. De cultuur in deze stad wordt met name beïnvloed door de islamitische religie. Ook wordt het beïnvloed door de bedoeïenen, Perzische en Arabische cultuur. Op sommige plekken wordt verwacht dat in ieder geval de knieën en schouders bedekt zijn. Daarentegen moet je tot de enkels bedekt zijn, als je een bezoek brengt aan de Sheikh Zayed Grand Mosque. Als vrouw dien je tijdens een bezoek aan deze moskee ook een hoofdoek te dragen.


Op reis naar Abu Dhabi? Bekijk hier onze reizen naar Abu Dhabi.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Abu Dhabi