In de zomer naar Oman?

Door Rob van Helvoort in Oman
25-5-2018

Afgelopen zomer reisde ik samen met een vriend door Oman. Onze rondreis door Oman begon in Muscat en we eindigden in Salalah, de uitvalsbasis voor de Omani’s in de zomer. De reis was inderdaad warm, maar er zaten vooral heel veel voordelen aan het reizen in de zomer door het Sultanaat Oman.

Lees verder »

Ontdek Libanon: de Qadisha Vallei

Door Rob van Helvoort in Libanon
14-5-2018

In Libanon vind je de Qadisha Vallei, of ook wel de Kadisha valle genoemd. Dit bijzondere natuurgebied staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege haar 50 kilometer lange kloof. In de vallei vind je een grote verscheidenheid aan prachtige natuur, kloosters, kerken en andere bezienswaardigheden.

Lees verder »

Midburn Festival Israël

Door Ben van Melick in Israël
9-5-2018

Nevada heeft misschien het Burning Man-festival, maar Israël heeft zijn eigen versie: Midburn. Dit vijfdaagse evenement vindt van 14 - 19 mei plaats in de Negev-woestijn. Beschreven als 'meer een metropool dan een festival', is dit een klein beetje Amerika dat naar Israël is overgewaaid.

Lees verder »

Highlights Libanon Deel II

Door Ben van Melick in Libanon
3-5-2018

Live Love Libanon! Deze mediterrane bestemming is geschikt voor avonturiers, cultuurliefhebbers en strandgangers. In deel 2 van onze tips over Libanon staan we weer stil bij een drietal hoogtepunten van dit kleine land.

Lees verder »

Beiroet: het Monaco van het Midden-Oosten

Door Ben van Melick in Libanon
26-4-2018

Op Beiroet word je ongetwijfeld verliefd. Deze stad lijkt totaal niet op de omliggende Arabische steden, want de sfeer is er ongedwongen en de Libanezen houden wel van een feestje. Veel reizigers noemen het zelfs de beste stad in de wereld!

Lees verder »