Zes redenen om Israël te bezoeken

10 oktober 2016

Israël is een prachtig kleurrijk land: een rijke historie, verschillende culturen uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten, de Middellandse Zee, Oost Europa en Rusland maken dit land een geweldige plek voor reizigers.

De passie van de lokale  bewoners van het land uiten zich in een uitstekende architectuur, overheerlijke keuken en oude religieuze gebieden. Kortom, Israël is een land van vele gezichten en biedt voor ieder wat wils.

1. Luxe boutique hotels

Net wanneer het leek dat de luxe hotel scene in Israël voldaan was, werden de keuzes in Israël nog interessanter. Voornamelijk in Tel Aviv, ook bekend als de witte stad, wordt het aanbod steeds groter. Door de toewijding aan de Bauhaus gebouwen uit de vroege twintigste eeuw heeft deze stad dan ook een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst verdient. Reizigers trekken massaal naar de nieuwe hotels die zich ontpoppen in de stad en de historische architectuur weten te combineren met modern design en voorzieningen. 

De Norman is een van deze boutique hotels, geopend in 2014 en bevindt zich in twee prachtige Bauhaus gebouwen. Een ander hotel is The Brown Beach House, op steenworp afstand van Trumpeldor Beach, die nu tot de beste design hotels behoort van Israël. Daarnaast hebben we het Poli house, die een transformatie heeft ondergaan die maar liefst drie jaar heeft geduurd en nu een geweldige bar en zwembad op het dak heeft


2. Restaurants

Israël staat ook bekend om zijn geweldige keuken. De beste restaurants in Israël gebruiken verse seizoen producten om te zorgen dat de lokale bevolking en de ‘wetende’ toerist terug komt. De hotspot van Tel Aviv is Ha’achim (Rehov Iben Gabrirol 12) en is bekend om zijn pittige vlees spiesjes en verschillende mezze (kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken). Ons advies? Neem de hummus bij Ha’achim, dit zal uw smaakpapillen in spasmen van de hemelse gelukzaligheid sturen. Oftewel, er zal een engeltje over uw tong piesen. Aan de andere kant van de stad vindt u Yom Tov Delicatessen (Levinsky 43, Shuk Lewinsky). Een  gastronomische paradijs van Levinsky Market, hier zullen de fijnproevers genieten van hand gevulde olijven, unieke kaas, en pittige groente salades gemaakt van recepten ontworpen door Yomi’s grootvader, die in de jaren 1960 uit Turkije geëmigreerd is naar Israël. Aan de Mediteraanse kust in Acre vindt u de gepensioneerde visser genaamd Uri Jeremias. Deze man bereidt misscien wel de lekkerste vis in heel Israel voor u bij Uri Buri Fish Restaurant (Ha-Hagana St., Acre; 972-4 / 955-2212). Het restaurant kent verschillende en wisselende menu-items zoals calamari met kumquats en grapefruit, persimmon en mascarpone met vis eieren en Coquilles St. Jacques in witte wijn saus met gember en knoflook, ongekend lekker!


3. Het uitbundige nachtleven

Tel Aviv beschikt over een steeds veranderende assortiment van nachtelijke uitgaansgelegenheden. Voor degenen die live bands en dj’s willen horen kunnen elke avond van de week  een bezoek aan Kuli Alma in het zuiden van Tel Aviv brengen. Voor de relaxte avond met een cocktailtje in de hand kunt u naar een van de vele horecagelegenheden in de buurt van de chique Koning George Street in Tel Aviv. Port Said (Har Sinai 5) of de ontspannen Rothschild 12 zijn twee hele goede opties. In Jeruzalem zijn de places to be’s de Gatsby Cocktail Room (Hillel 18) of Mirror Bar in het Mamilla Hotel. Met zijn sigaar bar, ambachtelijk cocktail menu, en in-house DJ,  is dit een verfijnde plek voor zowel chique lokale bevolking en toeristen.


4. Makkelijke vervoermiddelen

Het shared bike program, oftewel deel je fiets, van Tel-O-Fun Bikes bieden u een leuke, eco-vriendelijke manier om de stad te verkennen. Tel Aviv kent ongeveer 120 kilometer aan fietspaden, die met name langs het strand zijn aangelegd. De fietsen zelf zijn stevig en stijlvol en natuurlijk in een levendige tint: groen! Er kunnen dagelijks kaarten worden gekocht op de site van Tel-O-Fun bikes, of u kunt met creditcard bij een van de 150 terminals in de stad uw fiets huren. Voor degene die liever op vier willen rijdt in plaats van twee is er de nieuwe to-Israel Gett taxi en rider apps. Hiermee kunt u het beste en het snelste een taxi bestellen om u van A naar B te brengen.


5. De Dode Zee

Milieuactivisten waarschuwen al een tijdje dat de Dode Zee in ‘’gevaar’’ is als het gevolg van een tekort aan water dat uit de rivier in Jordanië komt. Nu de zee er nog is, zou u zeker een bezoek moeten brengen aan Neve Midbar strand in de noordelijke regio van Megilot. Neve Midbar is een van de minst gecommercialiseerde restaurants en strekt zich uit langs de Israëlische kust en heeft outdoor douches kleedkamers, een bar en een met gras begroeide picknickplaats. Deze plaats is dan ook niet alleen geliefd onder de toeristen maar ook onder de lokale bevolking. Het is dé perfecte plek om te genieten van de Dode Zee, die bijna negen keer zouter is dan de oceaan.


6. Historische bezienswaardigheden

Israël wordt gezien als het Bijbelse heilig land voor joden, christenen en moslims en zit vol met historische, religieuze plaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem. In Jaffa Port kunnen bezoekers een wandeling maken langs geplaveide straatjes met oude stenen gebouwen die zijn omgebouwd tot trendy galeries, boetiekjes en cafés.

Jeruzalem is de thuisbasis van kleine straatjes, leuke bazaars evenals de Kerk van het Heilig Graf, de Koepel van de Rots en de Westelijke Muur. Galilea, waar een groot deel van het Nieuwe Testament plaatsvond, staat bekend als de bakermat van het christendom en biedt een aantal belangrijke bezienswaardigheden in verband met Jezus.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Israël