Bahrein - informatie 

De officiële naam van het koninkrijk Bahrein is Dawlat Al Bahrayn. Dit kleine land is een onafhankelijk land in het Midden-Oosten. Bahrein bestaat uit 33 eilanden en is gelegen in de Perzische golf. De buurlanden van Bahrein zijn Qatar en Saoedi-Arabië. Tot Bahrein behoren ook de Hawar eilanden, alhoewel Qatar ook claimt dat deze eilanden bij Qatar horen. De totale oppervlakte van Bahrein bedraagt 695 km2. Bahrein-eiland is het grootste eiland en is 50 kilometer lang en zestien kilometer breed. Bahrein- eiland is door dammen verbonden met de internationale luchthaven op het eiland Muharraq en met het eiland Sitra, een industrieel terrein. De rotsachtige eilanden bieden een woestijnachtig aanzien, behalve in het uiterste noorden en noordwesten van het hoofdeiland waar zoetwaterbronnen vruchtbare landbouwgebieden mogelijk maken. Elders bestaat de plantengroei slechts uit woestijnplanten. Met name de met zand bedekte leembodems in Centraal-Bahrein zijn zilt, droog en daardoor nauwelijks begroeid.
 


Feiten Bahrein.

Oppervlakte: 695 Km2
Hoofdstad: Manama
Inwoners:  1,3 miljoen
Aantal eilanden: 33
Munteenheid: Bahreinse Dinar ( BHD)
Hoogste punt: 134 meter.
Vliegduur: 6 uur en 30 minuten
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Taal : Arabisch & Engels

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Bahrein. Een visum is verplicht. Deze kunt u online aanschaffen op evisa.gov.bh of bij aankomst in Bahrein (maximaal 14 dagen geldig).

Bahrein staat voornamelijk bekend als een staat welke rijk is geworden van Olie en dankzij het beroemde Formule 1 circuit. Bahrein heeft door de centrale ligging een belangrijke economische en financiële positie binnen de oliewereld. Hier draait dan ook een groot deel van de economie op. De bevolking leeft grotendeels van toerisme. Aan de kustlijn vind je vele luxe hotels en een paar mooie zandstranden. Het mooiste strand van Bahrein is Al Jazayir. De wateren rondom Bahrein staan bekend om de vele koraalsoorten en de grote oesters. Het land staat dan ook bekend onder duikers die duiken naar parels, koraalriffen en wrakken (scheepswrakken en vliegtuigwrakken). Bahrein staat verder bekend om de exotische vruchten zoals de mango, banaan, citroen en dadels.

 

<< terug naar vakanties Bahrein