Rondreis Israel en Jordanie | 18 dagen | Individuele rondreis 

Vraag aan 
U bent op zoek naar de perfecte combinatie van natuur & cultuur en u wilt tussendoor relaxen op het strand? Dan is dit de perfecte reis voor u. Deze rondreis door Israel en Jordanië biedt u een gevarieerd programma waarbij u alle culturele hoogtepunten aan doet en de mooiste gebieden bezoekt. U begint de reis in Israel en rijdt vanuit Tel Aviv naar Haifa. Vanuit hier ontdekt u noord- Israel waarna u Jeruzalem bezoekt. Na Jeruzalem gaat u de grens over naar Jordanië. U reist via de hoofdstad richting de Dode zee om vervolgens het zevende wereldwonder Petra te bezoeken. U slaapt in de Wadi Rum en gaat hierna heerlijk relaxen in een luxe resort in Aqaba. Op het einde van de reis hebt u nog een aantal dagen om Tel Aviv te ontdekken voordat u weer terug vliegt naar huis. Een gevarieerde reis waar u nog vaak aan terug gaat denken.  

Deze reis is te maken als Fly & drive of met prive chauffeur. Daarnaast is het programma in overleg altijd verder naar uw wensen aan te passen. 


Dagprogramma   
Dag 1. Amsterdam/Brussel - Tel Aviv  Dag 10.  Dead Sea - Wadi Mujib - Madaba - Mount Nebo - Petra 
Dag 2. Tel Aviv - Ceasarea - Akko - Haifa Dag 11. Petra 
Dag 3. Haifa - Nazareth - Megido - Safed - Tiberias Dag 12. Petra - Wadi Rum 
Dag 4. Tiberias - Arbel berg - Jeruzalem Dag 13. Wadi Rum - Aqaba 
Dag 5.Jeruzalem  dag 14.  Aqaba 
Dag 6. Jeruzalem - Yad Wasjem - Bethlehem - Jeruzalem Dag 15.Aqaba - Eilat - Ein Gedi
Dag 7. Jeruzalem - Allenby Bridge - Jordan River - Amman  Dag 16. Ein Gedi - Massada - Tel Aviv
Dag 8. Amman - Jerash - Dead Sea  Dag 17. Tel Aviv 
Dag 9. Dead Sea  Dag 18. Tel Aviv- Amsterdam/ Brussel 

 

 


Wilt u meer informatie over deze reis? Bel gratis 0800 61 49 


Gaat u liever wat korter op reis? Kijk eens naar onze 14-daagse rondreis Israel en Jordanie >> 

Vertrek Dagelijks
Bestemming Jordanie/ Israel
Duur 18 dagen 
Boekingscode ISJO18D2015
Vertrek vanaf
 
Amsterdam, Brussel, Dusseldrof 

V.a. 2.576,- 

Vraag offerte aan >> 

Inclusief

Exclusief

Optioneel

Retourvlucht Economy v.a. Amsterdam
Alle belastingen en toeslagen
Meet & assist op airport Bij vertrek en aankomst
Meet & assist bij Grensovergangen
Koffer transavia vlucht 15 KG p.p.
Autohuur zoals vermeld in programma ( Mini van )
Transfers zoals vermeld in programma
Alle geselecteerde overnachtingen in gekozen klasse
Dagelijks ontbijtbuffet
Lunch & Diner in Wadi Rum
Hike in Petra
24/7 noodnummer beschikbaar

Overige maaltijden en dranken
Reis- en/of Annuleringsverzekering
Persoonlijke uitgaven
Overige uitstapjes en excursies
Visum Jordanië 
Handling fee 29 euro per boeking ( 1 x )
 

Upgrade hotels 
Upgrade Restaurants 
Reis en/of annuleringsverzekering 
Nederlandstalige gids op sites 
Tours Israel 


 


 


Hotels 

   
Touristpackage Comfort package Deluxe
Haifa: Leonardo Inn
Jeruzalem: Addar 
Amman: Corp Amman 
Dode zee: Holiday Inn 
Petra: Taybet Zaman
Wadi Rum: Rayaheb
Aqaba: Radisson Blu
Tel Aviv: Townhouse 
Haifa: Crown Plaza 
Jeruzalem: St George Hotel 
Amman: Al Qasr Hotel 
Dode zee: Marriot Hotel 
Petra: Petra Moon
Wadi Rum: Wadi Rum Nights 
Aqaba: Intercontinental 
Tel Aviv: Grand beach 
Haifa: Colony Hotel 
Jeruzalem: Dan Panorama
Amman: Marriot Hotel 
Dode zee: Kempinski Ishtar
Petra: Movenpick Hotel 
Wadi Rum: Wadi Rum Nights
Aqaba: Kempinski Aqaba
Tel Aviv: Isrotel/ The Norman
Prijs v.a. 2.576,-  Prijs  v.a. € 2.783,-  Prijs v.a. 3.613,- 

Autohuur 

   
Hyandai Elantra *  Ford Focus *  Jeep Cherokee * 

* Of vergelijkbaar 
- Deze reis is altijd ver aan te passen naar uw wensen 
- Deze reis is ook te maken als prive rondreis met chauffeur. 
- Als u een fly & Drive maakt hebt u altijd lokale ondersteuning ( 24/7 ) bereikbaar 
- Waar wacht u nog op? 


Wilt u meer informatie over deze reis? Bel gratis 0800 61 49

Dagprogramma Rondreis Israel en Jordanie | 18 dagen 

Offerte aanvragen 

Dag 1. Amsterdam – Tel Aviv. 
Vandaag reist u richting Tel Aviv, Ben Guirrion Airport in Tel Aviv. Hier ontmoet u een local van Middenoostenreizen.com en zij begeleiden u naar uw huurauto. U rijdt richitng Tel Aviv en afhankelijk van uw vlucht hebt u hier nog wat tijd te besteden.

Dag 2. Tel Aviv- Ceasarea – Haifa – Akko
U vertrekt vanuit Tel Aviv in noordelijke richting om vervolgens aan te komen bij Ceasarea. Op slechts een uurtje rijden vindt u deze oude Kruisvaarders stad. Een overblijfsel uit de overheersing van koning Herodus. Na een bezoek hier rijdt u verder naar Haifa, waar u eventueel kan lunchen bij het Hama nam 24 restaurant. Na de lunch kunt u de Bahai tempels in Haifa bezoeken en vervolgens rond dwalen in de oud- Duitse wijk van Haifa. Leuk om aan het einde van de middag koffie te drinken op het dak terras bij het Colony Hotel Haifa. ( ligt op 5 minuten lopen afstand van de Bahai tempels.)

Dag 3. Haifa – Nazareth – Megido – Safed – Tiberias
U gaat richting het Noord-Oosten van Israel vandaag. Vanuit Haifa zet u koers richting Meggido. Deze stad neemt in de geschiedenis een belangrijke plaats in. Het was een centrale halteplaats langs de belangrijkste handelsroute van de oude wereld, die de landbrug van Kanaän doorkruiste om de verre uithoeken van de Vruchtbare Sikkel met elkaar te verbinden - Egypte in het zuiden en Mesopotamië in het noorden. Vervolgens komt u door Nazareth, waar u een korte stop kunt maken en de Aankondigingskerk kunt bezoeken. Vanuit Nazareth komt u langs het Zippori ( Tsipori ) National park waar u de oude ruinies kunt bezoeken . Via Safed, bekend van de Kabllah komt u vandaag uit in Tiberias.  Vanuit hier gaat u richitng Tiberias voor de komende  overnachtingen.

Dag 4. Tiberias – Arbel berg – Jeruzalem 
Vandaag verlaat u het noorden van Israel en reist u richitng een van de meest bijzondere steden ter wereld. Jeruzalem. Voordat u naar Jeruzalem gaat kunt u vandaag een bezoek brengen aan het Arbel National park. Hier bevindt zich ook de Arbel berg, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt  over het meer van Galilea, oftewel het meer van Tiberias. Na het bezoek aan dit natuurpark zet u koers richitng de holy city: Jeruzalem.

Dag 5. Jeruzalem 
Vandaag bezoekt u Jeruzalem de hele dag. In Jeruzalem is enorm veel te zien en het is lastig keuzes maken. We beginnen daarom onze route in de oude stad. Via de Via Dolorosa loopt u naar de heilige grafkerk boven op de heuvel. Dit is de weg die Jezus af heeft gelegd op weg naar zijn kruisiging. U start deze route bij de Tempelberg, een heilige plek voor de Christenen, Joden en de moslims. Een bijzondere plek waar u de Klaagmuur ziet maar ook de Al Aqsa moskee. Vanuit hier loopt u door de Arabische wijk naar boven en komt u de twaalf punten tegen op de weg naar boven. In de middag kunt u Mount of Olives bezoeken en kijkt u uit over de stad Jeruzalem. In de avond kunt u bij Jaffa Gate het King David center bezoeken waar u mooie lichtshow over de geschiedenis van Jeruzalem kunt bijwonen.

Dag 6. Jeruzalem – Yad Wasjem – Bethlehem – Jeruzalem
Vandaag delen we in twee delen. In de ochtend gaat u richting de Westbank en bezoekt u Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever. Koning David zou geboren zijn in Bethlehem en ook Jezus is hier geboren. Na uw bezoek aan deze stad, waar momenteel zo’n 25.000 duizend mensen wonen gaat u terug naar Israelisch grond gebied. U bezoekt in de middag Jad Wasjem of zoals in het Nederlands geschregen: Yad Vashem. Dit is de officiele staatsinstelling ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust. Een erg indrukwekkend ervaring. Vervolgens hebt u de avond vrij in Jeruzalem.

Dag 7. Jeruzalem – Allenby Bridge – Jordan River – Amman.
Vandaag heeft u een lange dag. Vroeg in de ochtend verlaat u Jeruzalem en rijdt u via de  Allenby Bridge naar het Hasjemitisch Koninkrijk van Jordanië. Na de Douane staat aan de Jordaanse zijde van de  grens opnieuw een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com op u  te wachten. Deze overhandigd u een nieuwe auto in Jordanie.  U reist na een uitleg over de verdere voortgang van de reis door onze Lokale medewerker in Jordanie door naar de hoofdstad Amman. Dit is de stad  waar de koning woont en nog zo’n 2 miljoen andere Jordaniërs. Vroeger werd Amman als lelijke stad beschouwd, tegenwoordig is er van alles te doen en te zien en is het zeker een bezoek waard. U bezoekt in Amman de blauwe moskee en de Citadel. U kunt vervolgens het Amfitheater bezoeken in Amman. In de avond kunt u in Amman eeen bezoek brengen aan Rainbow street, een straat vol met leuke restaurants en bars. Hier kunt u opgaan in het Arabische uitgaansleven.

Dag 8. Amman – Jerash – Dode zee
Na het bezoek  aan Amman is het tijd om richting het noordelijk gelegen Jerash te rijden. Deze oude ruine stad is een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Jerash is geen UNESCO site, omdat men vroeger de verkeerde methodes gebruikte om dit gebied opnieuw op te bouwen, maar ondanks dit is het een van de grootste verassingen in Jordanië. Gelegen midden in een hedendaagse stad waant u zich even terug in de Romeinse tijd. Een must-see in Jordanië. Na Jerash zet u koers richting de Dode zee voor de overnachting.

Dag 9. Dode zee
Relax dag.  

Dag 10. Dead Sea – Wadi Mujib - Madaba– Mount Nebo - Petra
Na een relaxte ochtend aan de dode zee moet u zich klaar gaan maken voor een avontuurlijke tocht door de Wadi. Dit is een ruige vallei met watervallen en prachtige natuur. Na deze actieve ochtend reist u verder naar Mount Nebo. Een plek die de historie uitademt. Dit is de berg waar Mozes het beloofde land zag en vanwaar hij is overgestoken naar Israel, het beloofde land. Hierna reist u richting Madaba, de Mozaïek stad. Aan het einde van de dag reist u verder naar Petra voor de overnachting. In de avond kunt u Little Petra of Wadi Musa bezoeken. U rijdt vandaag over de beroemde Kings-Highway

Dag 11. Petra day! 
Petra, een van de redenen om Jordanië te bezoeken. Vandaag treedt u binnen in de wondere wereld van Petra, de rood stenen stad van de Nabateeërs. Eeuwen geleden bouwden zij hier een koninkrijk wat verborgen lag in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het koninkrijk een lange tijd te laten floreren. Hierdoor zijn ook de prachtige bouwwerken zo goed bewaard gebleven. In 1812 (her) ontdekt door de Zwitser Jean Luc Bruckardt, vanaf toen een trekpleister voor reizigers van over de hele wereld. Petra is groot en u hebt de hele dag nodig om de stad te bezoeken. Als u wilt kunnen wij u op een speciale manier de stad binnenloodsen, dit is echter alleen voor echte avonturiers! Laat ons weten bij de aanvraag of u dit wat lijkt. U gaat dan via een +/- 3,5 uur durende hike via het achtergelegen natuurgebied de stad Petra in met een specialistische Bedouin gids.

Dag 12. Petra – Wadi Rum
Na uw bezoek aan Petra verlaat u de Roodstenen stad van de Nabateërs en gaat richting het gebied van de Bedoeienen, de Wadi Rum woestijn. Dit volk leeft, in tegenstelling tot de Nabateërs nog steeds hier.  Zij zorgen dan ook dat de het beschermde Wadi Rum gebied nog steeds zijn charmes heeft net zoals duizenden jaren geleden. De Woestijn is uitgestrekt en wordt afgewisseld met ruige rotsen aan alle kanten. Hierdoor heeft de Wadi Rum woestijn een uniek uiterlijk in de wereld en is het alsof u over de maan rijdt.  Eenmaal aangekomen bij het visitor center van Wadi Rum gaat u de woestijn in en maakt u hier een 3 a 4 uur durende jeep safar samen met eeen van de lokale bedouine. U eet midden in de woestijn lunch samen met uw gids en keert in de avond richting het woestijn kamp. Tegen de schemering gaat men vaak de zonsondergang kijken. Vraag erna bij het kamp en ga met de mannen van het kamp mee! Een mooie ervaring.

Dag 13. Wadi Rum – Aqaba | Drop off car
Nadat u ontwaakt in de grootsheid van de woestijn maakt u zich klaar voor vertrek terug naar de bewoonde wereld. U reist richting Aqaba, aan de Rode zee. De havenstad van Jordanië en bij uitstek de plek om even tot rust te komen en alle indrukken van de afgelopen dagen te laten bezinken. U komt rond het middag uur aan in Aqaba en hebt de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 14. Aqaba
Relax dag.

Dag 15. Aqaba – Eilat – Ein Gedi 
U verlaat vandaag het Hasjemitisch Koninkrijk van Jordanië en steekt de grens over van Aqaba naar Eilat. Deze twee steden liggen aan elkaar gegroeid en de oversteek kost u dan ook weinig tijd. Na de Douane staat aan de Israëlische zijde van de  grens opnieuw een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com op u  te wachten. Zij begeleiden u naar het verhuurstation voor de auto en helpen u met de eerste route in  Israel. Vanuit Eilat zet u koers richting Ein Gedi, een natuurgebied nabij de Dode zee aan de Israëlische zijde. Het natuurgebied EIn Gedi is bekend om de mooie watervallen en wandelingen die u hier kunt maken.

Dag 16. Ein Gedi – Massada –  Tel Aviv
Vanuit Ein Gedi bent u met een kleine 20 minuten bij Massada, een bekende ruïne in Israel. Massada is een bekende citadel op een enorme rots bij de Dode zee. Hier vluchtte Koning Herodus naar toe 40 v. Christus omdat hij in gevaar was. Koning Herodus en zijn volk hebben hier lang weestand tegen de vijand kunnen bieden maar zijn uiteindelijk tragisch tot een einde gekomen. Benieuwd hoe? Ga dan met de kabelbaan naar boven. U hebt hier ook een prachtig uitzicht over het dode zee gebied in Israel. Na uw bezoek aan Massada reist u verder richting Jerusalem voor uw overnachting.

Dag 17. Tel Aviv
Vandaag hebt u de hele dag om in het oude Jaffa rond te slenteren. Tel Aviv is ooit ontstaan als buitenwijk van een van de oudste steden ter wereld; het 3000 jaar oude Jaffa. Hedendaags zijn de rollen omgedraaid en is Jaffa juist een buitenwijk van Tel Aviv en is het bekend om de sinaasappelen. In Jaffa kun je heerlijk slenteren door de nauwe straatjes met winkeltjes, galeries, visrestaurants en kleine marktjes. Breng zeker ook een bezoekje aan de vlooienmarkt en de oude haven.

Dag 18.Tel Aviv – Amsterdam 
Vandaag komt er een einde aan uw reis naar Jordanië en Israël. U vertrekt rond in de middag terug naar Nederland.

 
   
Wadi Rum, Jordanie  Wadi Rum in Jordanie
Wadi Rum, Jordanie  Wadi Rum - Jordanie
Dode zee, Kempinski, Jordanie Jordanie Dode zee
Jeruzalem, Israel Jeruzalem Jordanie
Haifa, Israel  Haifa rondreis
Tel Aviv, israel  Rondreis Tel aviv
Petra, Jordanie  Petra rondreis Jordanie
   
   

Hebt u vragen over deze reis of wilt u meer informatie over deze reis aanvragen neem dan contact met ons op via het contactformulier of via onderstaande contact gegevens.

Bel gratis met de reserveringslijn
0800 - 61 49

Middenoostenreizen.com
Lange Putstraat  8
5211 KN 's-Hertogenbosch
Middenoostenreizen.com
info@middenoostenreizen.com
Telefoonnummer 073 610 12 90
Reserveringslijn 0800 61 49