Rondreis Israel en Jordanie | 18 dagen | Individuele rondreis 

Vraag aan 
U bent op zoek naar de perfecte combinatie van natuur & cultuur en u wilt tussendoor relaxen op het strand? Dan is dit de perfecte reis voor u. Deze rondreis door Israel en Jordanië biedt u een gevarieerd programma waarbij u alle culturele hoogtepunten aan doet en de mooiste gebieden bezoekt. U begint de reis in Israel en rijdt vanuit Tel Aviv naar Haifa. Vanuit hier ontdekt u noord- Israel waarna u Jeruzalem bezoekt. Na Jeruzalem gaat u de grens over naar Jordanië. U reist via de hoofdstad richting de Dode zee om vervolgens het zevende wereldwonder Petra te bezoeken. U slaapt in de Wadi Rum en gaat hierna heerlijk relaxen in een luxe resort in Aqaba. Op het einde van de reis hebt u nog een aantal dagen om Tel Aviv te ontdekken voordat u weer terug vliegt naar huis. Een gevarieerde reis waar u nog vaak aan terug gaat denken.  

Deze reis is te maken als Fly & drive of met prive chauffeur. Daarnaast is het programma in overleg altijd verder naar uw wensen aan te passen. 


Dagprogramma   
Dag 1. Amsterdam/Brussel - Tel Aviv  Dag 10.  Dead Sea - Petra 
Dag 2. Haifa - Nazareth - safed - Haifa  Dag 11. Petra 
Dag 3. Haifa - Ceasarea - Jeruzalem  Dag 12. Petra - Wadi Rum 
Dag 4. Jeruzalem - Bethlehem - Jeruzalem  Dag 13. Wadi Rum - Aqaba 
Dag 5.Jeruzalem  dag 14.  Aqaba 
Dag 6. Jeruzalem - Massada - Jeruzalem  Dag 15.Aqaba - Eilat -Tel Aviv   
Dag 7. Jeruzalem - Allenby Bridge - Amman  Dag 16. Tel Aviv - Jaffa 
Dag 8. Amman - Jerash -Ajloun - Dead Sea  Dag 17. Tel Aviv 
Dag 9. Dead Sea - Madaba- Mount Nebo - Dead Sea  Dag 18. Tel Aviv- Amsterdam/ Brussel 

 

 


Wilt u meer informatie over deze reis? Bel gratis 0800 61 49 


Gaat u liever wat korter op reis? Kijk eens naar onze 14-daagse rondreis Israel en Jordanie >> 

Vertrek Dagelijks
Bestemming Jordanie/ Israel
Duur 18 dagen 
Boekingscode ISJO18D2015
Vertrek vanaf
 
Amsterdam, Brussel, Dusseldrof 

V.a. 2.376,- 

Vraag offerte aan >> 

Inclusief

Exclusief

Optioneel

Retourvlucht Economy v.a. Amsterdam
Alle belastingen en toeslagen
Meet & assist op airport Bij vertrek en aankomst
Meet & assist bij Grensovergangen
Koffer transavia vlucht 15 KG p.p.
Autohuur zoals vermeld in programma ( Mini van )
Transfers zoals vermeld in programma
Alle geselecteerde overnachtingen in gekozen klasse
Dagelijks ontbijtbuffet
Lunch & Diner in Wadi Rum
Hike in Petra
24/7 noodnummer beschikbaar

Overige maaltijden en dranken
Reis- en/of Annuleringsverzekering
Persoonlijke uitgaven
Overige uitstapjes en excursies
Visum Jordanië 
Handling fee 29 euro per boeking ( 1 x )
 

Upgrade hotels 
Upgrade Restaurants 
Reis en/of annuleringsverzekering 
Nederlandstalige gids op sites 
Tours Israel 


 


 


Hotels 

   
Touristpackage Comfort package Deluxe
Haifa: Leonardo Inn
Jeruzalem: Addar 
Amman: Corp Amman 
Dode zee: Holiday Inn 
Petra: Taybet Zaman
Wadi Rum: Rayaheb
Aqaba: Radisson Blu
Tel Aviv: Townhouse 
Haifa: Crown Plaza 
Jeruzalem: St George Hotel 
Amman: Al Qasr Hotel 
Dode zee: Marriot Hotel 
Petra: Petra Moon
Wadi Rum: Wadi Rum Nights 
Aqaba: Intercontinental 
Tel Aviv: Grand beach 
Haifa: Colony Hotel 
Jeruzalem: Dan Panorama
Amman: Marriot Hotel 
Dode zee: Kempinski Ishtar
Petra: Movenpick Hotel 
Wadi Rum: Wadi Rum Nights
Aqaba: Kempinski Aqaba
Tel Aviv: Isrotel/ The Norman
Prijs v.a. 2.376,-  Prijs  v.a. € 2.583,-  Prijs v.a. 3.413,- 

Autohuur 

   
Hyandai Elantra *  Ford Focus *  Jeep Cherokee * 

* Of vergelijkbaar 
- Deze reis is altijd ver aan te passen naar uw wensen 
- Deze reis is ook te maken als prive rondreis met chauffeur. 
- Als u een fly & Drive maakt hebt u altijd lokale ondersteuning ( 24/7 ) bereikbaar 
- Waar wacht u nog op? 


Wilt u meer informatie over deze reis? Bel gratis 0800 61 49

Dagprogramma Rondreis Israel en Jordanie | 18 dagen 

Offerte aanvragen 

Dag 1. Tel Aviv – Ceasarea – Haifa
Aankomst op Ben Goerion Luchthaven, Tel Aviv
Na ontvangst van de auto gaat u op reis richting Haifa. Onderweg stopt u bij Ceasarea voor de lunch. Na de lunch hebt u de tijd om de voormalige stad van Koning Herodus te bezoeken. De resten van het Hippodrome, theater en het paleis van Herodus zijn hier te zien en zullen u verstel laten staan. Hierna vervolgt u de rit richting de berg Karmel. Op deze berg ligt het dorp Daliyat el Carmel, waar een uiterst gastvrije Druzen gemeenschap woont. Aan het einde van de middag rijdt u naar Haifa waar u incheckt in het hotel.

Vandaag ontvangt u de auto na aankomst op de luchthaven van onze lokale agent in Israel. U hebt ook een briefing over de route en wat extra tips voor onderweg.

Dag 2. Haifa  – Nazareth - Safed –Haifa 
Vanuit Haifa  rijdt u richting Safed. Voordat u in Safed aankomt komt u langs Nazareth, de plek waar Jezus opgroeide. Hier kunt u een bezoek brengen aan de aankondigingskerk waar Maria het bericht kreeg dat Jezus geboren zou worden. In Safed ligt de oorsprong van het Joods spiritualisme Kabbala. Safed is de plek waar fysiek en mystiek samen komen. In de middag kunt u een wandeling maken door het Banias Natuur reservaat. Dit natuurgebied is gelegen aan de bronnen van de Jordan river. In de middag hebt u de tijd om Haifa te bezoeken. U kunt een bezoek brengen aan de Bahai Tempel. In Haifa leeft een grote Bahai gemeenschap. Een geloof wat op veel plekken verboden is, maar in Israel is toegestaan.

Dag 3.Haifa  –Jeruzalem
U reist vandaag vanuit Haifa naar Jeruzalem. In ongeveer 1,5 uur rijdt u van Haifa naar Jerzualem. Start op de top van de Olijfberg wat een panoramisch zicht over de Oude Stad van Jeruzalem geeft, u ziet de Tempelberg en de zo bekende gouden rotskoepel. Hierna is het tijd voor de Oude Stad van Jeruzalem. Maak een tour door de Joodse-, Armeense, Christelijke- en Islamitische wijk. Wandel langs de belangrijkste plekken van Jeruzalems' Oude Stad: de Via Dolorosa, de Heilige Grafkerk, het Oostenrijkse gasthuis, de bekende ‘shouk’ (markt), de Klaagmuur en neem de heerlijke sfeer van deze stad in u op.

Dag 4. Jeruzalem – Bethlehem – Jeruzalem
In de ochtend gaat u richting Bethlehem. Hier zijn Jezus en Koning David geboren. De geboorte kerk en de pelgrimsroute hiernaar toe zijn in 2012 uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Een erg bijzondere ervaring om hier een bezoek aan te brengen. In de middag rijdt u terug naar Jeruzalem waar u vrije tijd hebt de rest van de dag. Daguitstap vanuit Jeruzalem

Dag 5. Jeruzalem 
Vandaag hebt u een volle dag in Jeruzalem zodat u de stad goed kunt verkennen. Optioneel kunnen we een gids voor u regelen hier. 

Dag 6. Jeruzalem – Massada – Jeruzalem
Vandaag bezoekt u Massada aan de Israelische zijde van de Dode zee. Massada is een bekende citadel op een enorme rots bij de Dode zee. Hier vluchtte Koning Herodus naar toe 40 v. Christus omdat hij in gevaar was. Massada ligt eigenlijk net wat lastig op e route maar is zeker de moeite waard om te bezoeken. U reist daarom na deze excursie terug naar Jeruzalem voor de overnachting. Daguitstap vanuit Jeruzalem 200 km | +/- 1,5 uur reistijd.

Dag 7. Jeruzalem – allenby Bridge – Amman
U staat vandaag vroeg op. Om 07:00 uur vertrekt u vanuit Jeruzalem naar de Allenby bridge waar u de grens over gaat naar Jordanië. U checkt rond 12:00 uur in bij het hotel en hebt de rest van de dag om Amman te ontdekken. U ontvangt de auto van onze lokale agent en gaat op pad naar de Citadel, Blue Mosque en de levendige souq in Amman.

Dag  8 Amman – Jerash -  Dead Sea
Vanuit Amman gaat u vandaag in de ochtend richting Jerash voor een bezoek aan deze ruine stad. U kunt ook nog Ajloun bezoeken en rijdt hierna verder naar de Dode zee. Hier hebt u de middag vrij om te relaxen aan de Dode zee.
Overnachting Dode zee

Dag 9. Dead Sea – Madaba- Mount Nebo – Dead Sea
Vanuit de Dode Zee reist u naar Mount Nebo. Dit is de plek vanwaar Mozes de oversteek naar het beloofde land maakte. Hij stak hier de Jordan valley over. Na mount Nebo gaat u naar Madaba, de Mozaiek stad. U bezoekt hier de St. George kerk waar de eerste landkaart ter wereld ligt. Deze uit mozaiek bestaande landkaart geeft een beeld van Israel en Jordanië in de vroege Middeleeuwen. Vanuit Madaba gaat u Terug naar de Dode zee. ( rond 15 uur in de middag bent u weer terug. ) De dode zee is het laagste punt ter wereld. Hier kunt u de befaamde ‘ik lees de krant in de zee foto’ maken. De dode zee staat bekend om haar helende werking doordat er meer dan 150 verschillende mineralen in het water aanwezig zijn. | Daguitstap vanuit Dode zee hotel 100 KM | +/- 1,5 uur reistijd

Dag 10 Dead Sea – Petra
In de ochtend kunt u nog even relaxen aan de dode zee, waarna u richting Petra gaat reizen. In de namiddag kunt Little Petra bezoeken en in de avond Petra by Night, beide leuke voorbereidingen op de dag die komen gaat.

Dag 11. Petra
Vandaag staat Petra op het programma. Een van de hoogtepunten van Jordanië. U gaat Petra bezoeken, maar u gaat niet via de hoofdingang. U gaat op de Middenoostenreizen.com. Via een hike van 2,5 uur komt u via de achterkant het Petra gebied binnen. Waarom? Dat merkt u pas als u geweest bent. U gaat hier met gids op pad en hebt een onvergetelijke

Dag 12. Petra - Wadi Rum
Vandaag rijdt u vanuit Petra naar Wadi Rum. Hier hebt u een 4 x 4 jeepsafari en gaat u de grootsheid en stilte van de woestijn ervaren. U hebt een lunch in de woestijn. In de avond kunt u de zonsondergang in de woestijn meemaken. Een bijzondere ervaring.

Dag 13. Wadi Rum – Aqaba
U ontwaakt in de woestijn en reist hierna verder naar Aqaba vanuit Wadi Rum. Rond de middag komt u aan in Aqaba en hier kunt u de souq bezoeken of lekker relaxen aan het
Bij aankomst in Aqaba levert u de auto in.

Dag 14. Aqaba
Aqaba staat bekend om de goede snorkel en duikmogelijkheden. U levert vandaag de auto in bij een van onze lokale medewerkers en kunt hier relaxen in het mooie Intercontinental hotel. U kunt optioneel een snorkel excursie maken, of een boottrip naar het verlaten Pharo Island.

Dag 15 Aqaba – Eilat Border – Tel Aviv
Vandaag gaat u bij Eilat de grens over. Vanuit Eilat reist  terug richting Tel Aviv. Dit middels een privé transfer. In de avond kunt u richting Jaffa by Night gaan, Bezoek het meest pittoreske stukje van Tel Aviv met haar Jefet Straat en Artists Colony. De nauwe straatjes zijn gevuld met winkeltjes, galerieën, visrestaurants en kleine marktjes. Hier Proeft u de Arabische en Westerse cultuur samenkomen. U Wandelt direct aan de Middellandse kust door de oudste nog bestaande haven ter wereld, de haven van Jaffa. Verder kunt u deze avond onderweg een bezoek brengen aan het Nalagat theater. Een uniek theater waar blinde, dove en stomme artiesten stukken opvoeren.

Dag 16 - 17 Tel Aviv
Relax dagen Tel Aviv.
Wilt u toch iets doen deze dag? Vraag ons gerust vrijblijvend voor tips. 

Dag 18. Tel Aviv – Amsterdam
De reis komt ten einde en u vliegt vandaag terug naar Amsterdam.

 
   
Wadi Rum, Jordanie  Wadi Rum in Jordanie
Wadi Rum, Jordanie  Wadi Rum - Jordanie
Dode zee, Kempinski, Jordanie Jordanie Dode zee
Jeruzalem, Israel Jeruzalem Jordanie
Haifa, Israel  Haifa rondreis
Tel Aviv, israel  Rondreis Tel aviv
Petra, Jordanie  Petra rondreis Jordanie
   
   

Hebt u vragen over deze reis of wilt u meer informatie over deze reis aanvragen neem dan contact met ons op via het contactformulier of via onderstaande contact gegevens.

Bel gratis met de reserveringslijn
0800 - 61 49

Middenoostenreizen.com
Lange Putstraat  8
5211 KN 's-Hertogenbosch
Middenoostenreizen.com
info@middenoostenreizen.com
Telefoonnummer 073 610 12 90
Reserveringslijn 0800 61 49