Zes tips voor een trip naar Dubai

21 februari 2018

Dubai heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een van de meest aantrekkelijke vakantiebestemmingen. Met luxe accommodaties en moderne architectuur is het een fantastische stad voor vele reizigers. Ben je van plan een reis naar deze stad in de Verenigde Arabische Emiraten te boeken? Wij hebben de leukste bezienswaardigheden van de stad op een rijtje gezet. Met deze top-6 bezienswaardigheden geniet je van een fantastisch verblijf in deze unieke stad.

Door: Reisfanaten.be

1. Een dagje shoppen in de Dubai Mall

Kijk je ogen uit in deze enorme shopping Mall. Voor alle fashionista’s is dit een walhalla. Werkelijk alle bekende merken hebben hier een vestiging en het aanbod is eindeloos. Je kunt hier perfect terecht om te winkelen voor zowel luxe merken als kleinere merken. De Mall biedt enorm veel eetgelegenheden en het is een perfecte bestemming om te bezoeken tijdens jouw reis naar Dubai.

2. Burj Al Arab

Wat de Eiffeltoren voor Parijs is, is de Burj Al Arab voor Dubai. Dit torenhoge hotel heeft een uniek design en is zeker een bezoekje waard. Het hotel is ontworpen door de bekende architect Tom Wright en ligt volledig in het water. Dit luxueuze hotel is het enige zevensterrenhotel ter wereld. Wil je jouw verblijf aan Dubai echt bijzonder maken en laat je portemonnee het toe? Boek hier dan zeker een overnachting!

3. Het Jumeirah strand

Op loopafstand van het Burj Al Arab is het publieke strand van Dubai, Jumeirah. Het is een heerlijke plek om te zonnen, zwemmen en te genieten. Het turquoise water is een genot voor het oog en het klimaat in Dubai leent zich perfect voor heerlijke dagen aan het strand. Je kunt hier gaan picknicken, barbecueën of gebruik maken van de lokale eetgelegenheden aan het strand.

4. Wild Wadi Water Park

Dit is misschien wel het beste waterpark ter wereld. Dubai is kenmerkend aan de groteske uitstraling en dat is zelfs in het Wild Wadi Water Park terug te vinden. Dit enorme waterpark is een echt avontuur. Met verschillende wildwaterbanen, tientallen waterglijbanen en verschillende zwembaden is dit een perfect dagje uit. Perfect als uitje voor het hele gezin, maar ook erg leuk met een vriendengroep.

5. Burj Khalifa

Bezoek het hoogste gebouw van ter wereld in Dubai, de wolkenkrabber Burj Khalifa. In 2007 nam dit gebouw officieel de eerste plaats over van Taipei 101 in Taiwan en is tot de dag van vandaag het grootste gebouw ter wereld. Het heeft een uniek ontwerp en is adembenemend hoog.

6. De muziekfontein

Wil je een show beleven in Dubai? Kies dan voor de meest voordelige show in Dubai en bekijk The Dubai Fountain. Deze fonteinshow met muziek is gratis te bezichtigen in de stad. Deze is precies wat je verwacht van een fonteinshow in Dubai: grotesk.


Dubai is een bijzondere stad die niet voor niets zo populair is. Geniet van alles wat deze stad te bieden heeft voor een geweldig verblijf en een geslaagde vakantie. Bekijk hier al onze reizen naar deze geweldige stad. 

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Dubai