BlogSociety

« terug naar overzicht

Marrakech - een absolute must visit!

Door: Beheerder, Marokko
10/05/2017

Afgelopen week mochten we een enthousiaste groep op avontuur sturen naar het prachtige Marokko! Onze collega's Rob en Gido gingen een paar dagen met hun mee op pad om al het moois van Marrakech en Casablanca nog eens op een rijtje te zetten. Lees hieronder hen ervaringen.

Op slechts 3,5 uur vliegen zit je in Marrakesh, dé stedelijke hotspot van Marokko. Een mooie stad om de reis door Marokko te beginnen, geniet van de alle kleuren en geuren die onlosmakelijk verbonden zijn met deze stad. Buiten toeristische hotspots als de Koutoubia moskee en het Djemaa el Fna plein is het vooral heerlijk rondstruinen door het doolhof van de oude medina. Een wirwar aan steegjes vol met kraampjes en winkeltjes geven je het pure gevoel van Marokko en geven je een inkijk in hoe het er hier al eeuwenlang aan toe gaat. Een andere plek die het bezoeken waard is is het Bahia paleis welke geheel in Moorse stijl gebouwd is en doet denken aan bijvoorbeeld het koninklijk paleis in Sevilla. Wat nog een extra drijfveer is om “de Rode stad” eens te bezoeken zijn de uitgaansgelegenheden, met diverse clubs en een aantal zeer goede restaurants is er ook in de avond genoeg te beleven. Daarnaast staat de stad bekent om de vele schitterende hotels gebouwd in de vaak eeuwenoude Riads. Veel van deze gebouwen lijken van buiten sober, van binnen wordt je echter overweldigd door de aanwezige luxe. Deze variëteit aan luxueuze vaak kleinschalige hotels maakt een bezoek aan Marrakesh een absolute must!


Vanuit Marrakesh rijden we vervolgens in ongeveer 2,5 uur naar Casablanca, deze havenstad is de grootste stad van het land en tevens het economische middelpunt. Met name de gigantische Hassan II moskee springt in het oog en is een absolute must om te bezoeken wanneer u in Marokko bent. Verder herbergt de stad ook een prachtige kathedraal welke na de onafhankelijkheid van Marokko gebruikt wordt als cultureel centrum. Hoewel het aan de kust ligt is deze havenstad nog niet dé toeristische trekpleister zoals Marrakesh bijvoorbeeld wel is. Echter, het toenemende aanbod van vluchten en de concrete plannen voor een prachtige boulevard aan zee gaat hier in de nabije toekomst verandering in brengen!


Buiten de twee plekken die we dit keer weer mochten bezoeken heeft Marokko nog zo veel meer te bieden, denk bijvoorbeeld aan traditioneel Marokko in Fez & Meknes, natuurlijk schoon in  Ouzoud & Merzouga & modern in de kustplaatsen Essaouira en Agadir. Blijf op de hoogte want deze zomer gaat onze collega Josje een 12-daagse rondreis door Marokko maken! 


 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.
Commenting is not available in this channel entry.